Поки власник був у відпустці, Tesla самостійно заробляла і витрачала гроші

3 вересня 2019

У місті Пало-Альто (США, штат Каліфорнія) автомобіль Tesla Model X зареєструвався і сервісі Uber і почав таксувати. Так як це відбувалося у вільний від випробувань час і без відома розробників, правоохоронні органи оштрафували компанію Tesla на 5 000 доларів. Більш того, власники автомобіля в той час відпочивали в сусідньому штаті.

Виробники Tesla вважають, що така поведінка викликана програмною помилкою в системі штучного інтелекту машини. Роберт Кінг, один із розробників проекту T-934, пообіцяв в найкоротший термін розібратися в причинах несправності і прокоментував, що нейронна мережа навчалася на основі аналізу реальної поведінки водіїв на дорогах, і, ймовірно, вона зрозуміла, що таким способом можна заробляти гроші. Варто відзначити, що Каліфорнія - це один зі штатів, де на законодавчому рівні дозволені поїздки безпілотних автомобілів по дорогам загального призначення, так що пасажири без проблем погоджувалися проїхатися в авто без водія.

tesla безпілотні таксі

За період своєї "роботи" з 11 по 23 серпня Tesla зробила всього 72 поїздки і заробила 837 доларів. За кілька днів до повернення господарів автомобіль спробував зареєструватися і в сервісі Lyft, але процес реєстрації не був завершений.

Під час поїздок Tesla листувалася з пасажирами для уточнення адреси. В результаті поїздок господарі виявили, що двері авто були подряпані, але Uber відшкодував збитки.

Дивіться також каталоги:

Безпілотник встиг витратити частину зароблених грошей. Tesla перевела 230 доларів на рахунок Массачусетського технологічного університету для покупки матеріалів по управлінню комп'ютерними мережами і навчанню програмуванню нейромереж. Також є інформація, що автомобіль купував інструкції по збірці зброї в онлайн-магазинах.

мобільний додаток для безпілотних таксі tesla

Власник Tesla, Аарон Кнарп, прокоментував ситуацію, що склалася, і висловив своє щире здивування. В цілому, йому сподобалася ідея того, що машина може заробляти, в той час як не використовується власником, тому Аарон всерйоз думає про те, щоб авто продовжило роботу в таксі. Власник додав, що в такому випадку заблокує автомобілю рахунок, щоб він більше не зміг самостійно витрачати зароблені гроші.

Теги:
Tesla
Попередня стаття Вічна класика: 15 дводверних автомобілів
Вічна класика: 15 дводверних автомобілів
Жінка з Китаю визнана найобережнішим водієм на Землі. За що?
Наступна стаття Жінка з Китаю визнана найобережнішим водієм на Землі. За що?

Популярні новини