Постійні проблеми: 9 труднощів зарядки електромобілів

22 вересня 2023

Часті проблеми з зарядкою електромобіля на станції

Вибираєте електромобіль та підраховуєте, скільки заощадите на пальному? На вас дійсно чекає багато переваг в користуванні EV. Особливо, якщо встановите зарядку вдома. Якщо ж плануєте користуватись громадським зарядними станціями, варто підготуватись до можливих “сюрпризів”. 

Відсутність доступу до станцій

Не в усіх містах і регіонах існують широкі мережі зарядних станцій для електромобілів. Відсутність інфраструктури може створити труднощі для зарядки та ускладнити подорожі країною.

Низька потужність

Деякі станції можуть мати низьку потужність, що робить процес зарядки дуже повільним. Це створює незручності з плануванням дня. 

Крім того, швидкість заряджання може бути меншою, якщо ви використовуєте адаптер. Варто зауважити, що яким би швидким не був зарядний пристрій, максимальна швидкість заряджання конкретного електромобіля обмежує швидкість заряду.

Проблеми зарядних станцій для електромобілів

Проблеми з підключенням

Іноді у водії виникають проблеми із підключенням електромобіля до станції через несправності або невідповідність конекторів. 

Неправильний тип конектора

Незважаючи на стандартизацію, деякі станції можуть використовувати різні типи конекторів, і це може створювати проблеми для власників електромобілів.

Короткі зарядні кабелі

Виробники розташовують зарядні порти на різних ділянках кузова авто. Тому, під'єднання короткого кабеля може виявитись складним завданням.

Зарядна станція для електрокарів

Черги на станціях

У популярних місцях зарядки зазвичай багато EV. Тому, варто бути готовим до очікування та черги. Поки АЗС для електромобілів схожі на парковки, тому часто виникають конфлікти через неписані правила етикету на зарядних станціях. Знайдуться люди, які відключають ваш електромобіль, щоб зарядити свій, заблокують інші зарядні точки або залишать свій транспорт підключеним довше, ніж потрібно.

Поганий стан з станції 

Деякі станції можуть бути у поганому технічному стані або піддаються вандалізму, що ускладнює заряджання. Відсутність етикету користування АЗС у деяких водіїв створює проблеми для решти автомобілістів.

Проблеми з оплатою

Іноді зарядні станції можуть мати технічні проблеми з оплатою, що ускладнює процес зарядки.

Повільна зарядка через низьку/високу температуру

В морозну погоду або сильну спеку батарея електромобіля може втратити ефективність. Тому, погіргується її здатність до зарядки, а отже - збільшується час перебування на АЗС.

Цілком ймовірно, що вам пощастить і не виникне жодних проблем із задяркою EV. Та все ж варто бути готовим до того, що інфраструктурні особливості або технічні нюанси ускладнять процес.

Попередня стаття 10 авто, які змінили автомобільний світ
10 авто, які змінили автомобільний світ
Гібридні кросовери 4x4: шукаємо на AUTOMOTO.UA
Наступна стаття Гібридні кросовери 4x4: шукаємо на AUTOMOTO.UA

Популярні новини