Поховайте мене у Туманному Альбіоні: в Європі знайшли кладовище автомобілів Лада

30 серпня 2019

У Великобританії виявили автозвалище, яка практично повністю складається зі старих радянських "Жигулів". Фото опублікував Джеймс Сміт на Facebook, один із учасників групи власників автомобілів Лада в цьому регіоні ше у грудні 2018 року. Машини давно не експлуатувалися, тому вкрилися іржею і тепер згодяться тільки в якості металобрухту.

звалище старовинних жигулів у великобританії

кладовище раритетних автомобілів марки лада

Судячи по жовтим номерним знакам, які були в ходу у 1963-1983 роках, саме автомобілі цього періоду знаходяться на пустирі. Це авто із правим рулем моделей ВАЗ-2101, 2102, 2104 і 2107, які були експортовані для британського ринку з лівостороннім рухом.

автомобілі із старими номерними знаками жовтого кольору на звалищі

Дивіться також каталоги:

старовинні радянські машини на європейському звалищі
Коли інші учасники групи попросили поділитися координатами "кладовища", автор фото розповів, що дав обіцянку господареві звалища не розголошувати його точне місце розташування. Як виявилося, мова йде про свого роду музей під відкритим небом, де представлені не тільки автомобілі марки Lada, але й куди більш рідкісні та раритетні авто, наприклад, польські FSO і німецькі NSU, Volkswagen Notchback, а також машини довоєнних часів. За словами автора фото, власник цієї експозиції слідкує за станом кожного автомобіля і знає їхню історію.

жигуль на кладовищі автомобілів у великобританії

старі автомобіілі марки лада на кладовищі машин у европі

Автомобілі марки Лада були представлені у Великобританії до середини 90-х років минулого сторіччя. Через невідповідність правилам безпеки і екологічним нормам, радянські машини покинули ринок. 
Цікавий факт: в Європі регулярно знаходять звалища з автомобілями Лада. Наприклад, у квітні 2017 року у Франції виявили покинутий автосалон з "дев'ятками".

Теги:
Lada
Попередня стаття Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації
Наступна стаття Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації

Популярні новини