Правильне розташування сидіння

22 січня 2016

Правильна посадка - це наша безпека і зручність. Послідовність регулювань наступна:

 

1. Регулюємо сидіння по висоті - від маківки до даху повинно залишатися не менше 10 сантиметрів.

 

Для чого?

 

Для того, щоб над вами був достатній запас життєвого простору, якщо раптом відбувається перекидання і деформація силових елементів даху.

 

2. Регулюємо положення сидіння вперед-назад таким чином, щоб кут в коліні на початку ходу педалей був близько 120о. Поперек повинна щільно прилягати до спинки крісла. При цьому, якщо уперти ліву ногу на майданчик для відпочинку або вичавити зчеплення, вона не повинна повністю розпрямлятися, при цьому задня частина стегна не повинна передчасно лягати на подушку.

 

 

Чому?

По-перше, це забезпечить належне зусилля в межах всього ходу педалей.

 

По-друге. Ноги в принципі не повинні мати можливості повністю розпрямлятися. Перед зіткненням, людина інстинктивно упирається руками і ногами в кермо, приладову панель і підлога ... Якщо кінцівки випрямлені повністю, людина отримує більш важкі травми - переломи кісток, вивихи суглобів (колінні, тазостегнові, ліктьові), розриви зв'язок і суглобових сумок. Якщо ноги повністю випрямлені, сильно підвищується ризик перелому хребта в поперековому відділі. Напівзігнуті кінцівки навіть з максимально напруженими м'язами працюють як амортизатори (докладніше в матеріалі "Як убезпечити себе на дорозі?").

 

3-4. Регулюємо спинку і кермо по висоті таким чином, щоб в положенні рук на кермі "" 3 "і" 9 "годин" між плечем і передпліччям забезпечити кут 90-100о. При щільно притиснутих до спинки лопатках зап'ястя рук повинні стосуватися верхній частині керма. А тім'ячко має бути орієнтоване строго вгору.

 

Навіщо?

 

При таких кутах руки і плечовий пояс забезпечують максимальне зусилля, яке ми передаємо на кермо і точність. Щільне прилягання спини до крісла забезпечує надійну опору при роботі кермом. При інтенсивних маневрах (віражі, замети, поштовхи) ви надійно утримує силою тертя оббивки і бічною підтримкою.

 

Якщо під час рулювання ви подається вперед, а лопатки відриваються від спинки крісла - це неправильно, під час інтенсивних маневрів замість того щоб повноцінно керувати автомобілем ви починаєте хапатися за кермо, як за поручень. Через це ви втрачаєте дорогоцінний час (при стабілізації ритмічного заносу воно на вагу золота), знижуєте точність роботи кермом і витрачаєте зайві ресурси (увага, сили), щоб утриматися на місці.

 

У цьому випадку не ви керуєте автомобілем, а автомобіль управляє вами. Щільне прилягання спини до крісла дозволяє зафіксувати курсові відхилення і обертання автомобіля на ранніх стадіях, ніж раніше водій їх відчує, тим раніше він зможе приступити до їх коригування, і тим точніше він буде їх виконувати. Тім'ячко, дивиться строго вгору, теж дуже важлива штука - людина - тварина прямоходящее, і його вестибулярний апарат найкраще працює саме при такому орієнтуванні голови.

 

5. Підголовник повинен бути на рівні очей.

 

Руки на кермі при прямолінійному русі і некрутих віражах повинні розташовуватися згідно з положенням "" 9 "-" 3 "години". При повороті направо ліва рука, штовхаючи кермо, йде вгору, права тягне і йде вниз. При цьому має сенс, злегка впираючись в кермо, здійснювати легке "фонове" тиск лопатками на спинку сидіння - посадка "враспор". Приховати здійснюємо після того як руки перетнуться. Саме так забезпечується найбільша готовність до несподіваних маневрів, ефективність і точність рулювання.

 

 

Читайте також: Завести машину у мороз: секрети і хитрощі

Попередня стаття Европа «загнивает»: Каждому французу заплатят $11 тыс за переход на электромобиль
Европа «загнивает»: Каждому французу заплатят $11 тыс за переход на электромобиль
Водитель-ниндзя остановил автоугонщика (+ВИДЕО)
Наступна стаття Водитель-ниндзя остановил автоугонщика (+ВИДЕО)

Популярні новини