Перетворення раритетного Jaguar, який майже 30 років гнив у заростях. ФОТО

17 вересня 2019

У заростях приватного маєтку у Глостерширі, Англія виявили розкішний Jaguar 1960-х років у вкрай жалюгідному стані. Йдеться про Jaguar E-Type Series 1 з мотором 4.2 літра, який випускався більше 55 років тому. Виявилося, що він знаходився у заростях вже майже 30 років. Професіонали фірми E-Type UK, яка спеціалізується на відновленні класичних "Ягуарів", добре потрудилися над ремонтом авто і повернули його колишній зовнішній вигляд і славу. Тепер його вартість перевищує 150 000 доларів.
Подивіться поетапний процес відновлення раритетного Jaguar:

 

 

Так виглядав легендарний автомобіль, коли його тільки виявили. Машина настільки довго перебувала у заростях, що повністю згнила, а в салоні проросла зелень. До того ж погодні умови погано вплинули на двигун автомобіля. Коли фахівці вперше виявили Jaguar E-Type, здавалося, що авто вже не підлягає ремонту. Тим не менш, деякі елементи машини були цілком придатні для відновлення.

Дивіться також каталоги:

Компанія мала намір зберегти якомога більше деталей оригінальними, але новий власник автомобіля зажадав замінити деякі запчастини на сучасні, щоб насолоджуватися автомобілем на регулярній основі.

Фахівці Jaguar відразу зрозуміли, що більшу частину двигуна доведеться замінити - що і слід було очікувати від автомобіля, який знаходився у кущах стільки років. Однак мотор зберіг оригінальні кришки кулачків і головку циліндрів.

Під час ремонту майже кожен елемент був ретельно відібраний командою фахівців із отриманих від постачальників запчастин або виготовлений вручну професіоналами фірми E-Type UK.

У салоні автомобіля замінили приладову панель. Вона отримала сучасну електроніку, а саме повний набір нових циферблатів і перемикачів.
Інтер'єр прикрасили зручним важелем перемикання передач і стильним рульовим колесом із дерев'яною обробкою. Також додали чорні шкіряні сидіння, диски і блок педалей.

Після того, як автомобіль був нарешті повністю зібраний, його пофарбували Opalescent Silver Grey і полірували протягом 60 годин, щоб досягти ідеального результату.


У результаті автомобіль змінили настільки, що тепер він схожий на музейний експонат.

Теги:
Jaguar
Попередня стаття Електромобіль перетворюється... в ефектний катафалк! (ФОТО)
Електромобіль перетворюється... в ефектний катафалк! (ФОТО)
До чого призведе скасування акцизного збору на евробляхи
Наступна стаття До чого призведе скасування акцизного збору на евробляхи

Популярні новини