При якій швидкості можна максимально заощадити паливо

30 серпня 2019

Технічно справний стан автомобіля прямо пов'язаний з регулярним оглядом і своєчасним ремонтом несправностей, так само як і витрати палива багато в чому залежать від манери їзди. Завантаженість автомобіля, розігрів ДВЗ, любов до "прогазовки", різке гальмування двигуном, раптові розгони - все це впливає і на стан мотора, і на витрати пального.

Кожен автомобіль розвиває свою передбачену заводом-виробником швидкість, коли витрати бензину відбуваються в найбільш оптимальному режимі. Як правило, цей показник дорівнює 90 км/год. Також визначення цих даних залежить від моделі авто.

Як саме швидкість впливає на витрати пального

Фахівці вже не один рік намагаються з'ясувати, як пов'язані між собою параметри швидкості і споживання палива. Журнал "Automobile Revue" (Швейцарія) оприлюднив результати досліджень за 1987-1996 рр. Тестувалися різні авто, які рухаються зі швидкістю 60-180 км/год.

Оптимальна швидкість автомобіля, при якій можна значно знизити рівень витрати пального

Дослідження довели, що коефіцієнт витрати пального варіюється від 1,86 до 4,49 при розгоні різноманітних марок автомобілів від 100 до 180 км/год. Ця величина прямо залежить від крутного моменту ДВС, протидії коченню, різних видів опору і вимірюється в кВт.

Наприклад, коли автомобіль їде зі швидкістю 100 км / год, коефіцієнт становить 14 кВт, при 200 км/год - 80 кВт. З вищесказаного випливає, що в останньому випадку витрати пального підвищаться на 15 л на 100 км.

Стиль водіння

Формування індивідуальної манери їзди у водія відбувається ще з моменту, коли він вперше сів за кермо. Власник авто часто на початку свого водійського досвіду витрачає набагато більше пального через різкі гальмування і прискорення. Коли рухи водія вже автоматизовані, стиль їзди міняється.

До підвищеної "ненажерливості" дизеля і бензину призводить "екстремальний" стиль водіння деяких водіїв: їзда на високих швидкостях на проблемних дорогах, швидкий розгін і гальмування автомобіля.

 Вплив манери їзди водія на витрату бензину

Щоб витрати палива були низькі, водіння має бути плавним, рівномірним, без різких поворотів. До того ж, важливо також своєчасно перемикати КПП, при цьому намагаючись не перевищувати показники крутного моменту в роботі ДВС.

Залежність рівня витрати палива від приладів

Молоде покоління впевнене, що без надпотужної аудіоустановки їх автомобіль є неповноцінним. Вони додатково використовують великі колонки, підсилювачі потужності звуку. Потрібно розуміти, що велика кількість електроприладів під час руху по трасі істотно збільшує витрати пального.

Яким чином знизити витрати палива

Щоб економити бензин, водієві необхідно сформувати потрібні навички. До них відносяться коректне перемикання механічної КПП, розгін автомобіля на оборотах, які відповідають крутному моменту ДВС, плавне натискання педалі акселератора і уникнення "агресивних" рухів.

На трасах рекомендується їхати зі швидкістю 90 км/год. Таким чином економиться рівень палива, що витрачається, а час, витрачений на довгі дистанції, залишиться на оптимальному рівні.

Способи знизити витрати палива вашого автомобіля

Якщо під час їзди на авто потрібні довготривалі зупинки, рекомендується в ці моменти відключати мотор. Бажано не потрапляти в пробки і не їздити у годину пік, наскільки це можливо. Також економії пального сприятимуть рівномірна їзда, відсутність різких прискорень і гальмувань.

Якщо шини не повністю накачані, витрати палива знову ж таки будуть більші. Тому за цим потрібно стежити.

Висновок

Економія палива можлива при плавному водінні зі швидкістю від 60 до 90 км/год. При цьому важливо довести до автоматизму корисні навички їзди і звички.


 

Попередня стаття Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хочете дізнатися, як виглядає Tesla Model S після 200 000 км пробігу? Є відео!
Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації
Наступна стаття Хто кому належить? Автомобільні бренди та їх материнські корпорації

Популярні новини