Протест перевізників: у чому причина?

19 лютого 2020

В Україні активісти запустили акцію "Стоп-перевантаження" і закликають приєднатися до неї. Вся справа в тому, що перевізників часто звинувачують у руйнуванні дорожнього полотна. Насправді справа в тому, що дороги руйнують не вони, а неефективний габаритно-ваговий контроль. До того ж ГВК знищує чесну конкуренцію в цій галузі і не дає сфері розвиватися.

Суть акції полягає в тому, щоб проінформувати громадян про справжні причини і наслідки неефективного габаритно-вагового контролю в країні. Проблема зруйнованих доріг стосується всіх українців, але найбільше це стосується саме зерноперевозчіков.

Вони також акцентували увагу на відсутність єдиних правил у своїй сфері, що вносить дисбаланс у політику ціноутворення і підштовхує до демпінгу. У свою чергу, це тягне за собою розвиток тіньового ринку і збільшення ризиків, пов'язаних із перевезеннями.

Зернові перевезення - це не єдина і далеко не основна причина руйнування доріг в Україні. Звичайно, серед перевізників є досить недобросовісних громадян, які дозволяють собі перевантажити транспорт, щоб знизити собівартість замовлення. Однак також є чимало чесних підприємців, які активно беруть участь у контролі і поширенні культури ведення чесного бізнесу.

Дивіться відео, що з цього приводу думає організатор акції Олександр Мащенко.

Теги:
акция
Попередня стаття Чому не можна продовжувати заливати паливо в бак після клацання пістолета?
Чому не можна продовжувати заливати паливо в бак після клацання пістолета?
Підбірка бюджетних машин з дорогими госномерами
Наступна стаття Підбірка бюджетних машин з дорогими госномерами

Популярні новини