Змінне взуття, червона білизна та інші забобони автомобілістів у різних країнах

23 лютого 2023

Попри те, що автомобіль сам по собі є технологічним, багато водіїв продовжують вірити в забобони. У кожній країні світу водії мають свої власні незвичні прикмети. Ми поцікавились, в які забобони вірять автомобілісти в різних куточках планети та вибрали для вас кілька найнеочікуваніших.

Забобони про червоний колір авто

Японія: червоний колір та змінне взуття

Одна з найбільш поширених звичок - це взуття. У багатьох японців є окреме взуття, яке вони надягають тільки для водіння автомобіля. Це пов'язано зі звичкою дотримуватися чистоти і порядку в автомобілі, оскільки вуличне взуття вважається брудним і може зіпсувати обшивку салону.

В Японії вірять, що червоний колір автомобіля забезпечує успіх на дорозі та привертає удачу. Саме тому багато японських водіїв вибирають червоні автомобілі. З іншого боку, білий колір вважається символом чистоти та безпеки, тому білі машини є дуже популярними серед японських водіїв.

Ще один забобон пов'язаний з номерами автомобілів. Якщо номер автомобіля має цифру "4", це вважається поганим знаком. Чому? Цифра “4” вимовляється дуже схоже зі словом "смерть" в японській мові. Тому вони уникають цього числа в номерах своїх машин.

У Таїланді вважають, що приємні аромати, такі як запах папайї або лимону, можуть захистити водія від нещастя.

В які забобони вірять автомобілісти

Італія: культ білого та “синій привид”

Водії в Італії з величезною любов'ю ставляться до своїх автомобілів, тому тут зустрічається багато звичок та забобонів, пов'язаних з машиною та безпекою на дорозі. Ось кілька прикладів:

Багато водіїв вважають, що коли вони вимикають двигун, то потрібно залишати ключ у замку запалювання. Це має допомогти захистити автомобіль від заздрості.

Деякі автомобілісти в Італії переконані, що коли зустрічається на дорозі синя машина, то це приносить нещастя. Тому, щоб уникнути цього, вони прикривають вуха або цілком закривають очі, коли зустрічаються з "синім привидом".

Білий колір автомобіля вважається дуже престижним в Італії, тому багато водіїв обирають саме його. Вони вірять, що саме біле забарвлення приносить удачу та допомагає зберегти автомобіль від пошкоджень.

Ще один цікавий звичай - відкривати вікна, щоб впустити “вітер щастя”. Італійці звикли відкривати вікна автомобіля, щоб дозволити "вітру щастя" проникнути в салон та вивітрити погані думки.

Деякі водії в Іспанії під час поїздки носять червону білизну, оскільки вважають, що це приносить їм щастя і допомагає уникнути аварії на дорозі.

Прикмета про чорного кота на дорозі

Канада: чорні коти та талісмани на щастя

Водії в Канаді вважають, що якщо на перехресті зустрічається чорний кіт, то це принесе нещастя в поїздці. Тому вони чекають, доки тварина сама піде, а тоді продовжують рух

Крім того, багато канадських автомобілістів вірять, що потрібно мати при собі "щастя", щоб уникнути аварії. В ролі “щастя” може виступати будь-який предмет: від маленького талісмана до грошей в кишені. Також деякі водії носять "брелоки для щастя" на своїх ключах від машин.

Ще одна звичка - бажати щастя іншим учасникам дорожнього руху. Під час зустрічі з автомобілем, який їде в протилежному напрямку, водій робить змах “від себе” перевернутою вгору долонею. Так він бажає щастя в дорозі іншому автомобілісту.

У кожній країні існують прикмети та забобони, які можуть здатися дивними або незвичними для інших людей. Однак це частина культури та традицій, які варто поважати.

Попередня стаття Який привод авто обирають українці? Дослідження
Який привод авто обирають українці? Дослідження
5 порад для запуску авто після простою
Наступна стаття 5 порад для запуску авто після простою

Популярні новини