Шпаргалка покупця: як вибрати позашляховик

29 вересня 2021

Позашляховики впевнено завойовують лідерство на ринку і на дорозі. Ось покрокова інструкція, яке допоможе підібрати ідеальний варіант для вас. 

1. Стиль життя

Як вибрати позашляховик на AutoMoto.ua

Як і у випадку з будь-покупкою, вам необхідно визначити, як позашляховик впишеться в ваш спосіб життя. Деякі з найкрутіших кросоверів можуть не підійти вам, якщо вони занадто зосереджені на продуктивності і недостатньо на практичності, особливо якщо вам потрібно подумати про сім'ю. Точно так само багато кращих моделей пропонують три ряди сидінь, часто з капітанськими кріслами, які можуть бути порожніми, якщо ваша сім'я складається з двох чоловік.

На щастя, всі провідні бренди наповнили ринок майже нескінченною кількістю варіантів. Якщо вам просто потрібна міська малолітражка, то, можливо, краще за все підійде компактний кросовер, такий як Mazda CX-30. Хто подорожує компанією, може віддати перевагу Kia Telluride. Якщо ви любите "вилазки" на природу, то вам сподобаються Ford Explorer або Jeep Grand Cherokee. Land Rover Range Rover - король сегменту преміальних позашляховиків, на якому в самий раз під'їжджати до червоного хідника. У таких "звірів", як BMW X7 поєднуються потужність і розкіш. Вам просто потрібно запитати себе: «Який позашляховик підходить мені та моєму способу життя?». Потім перевірте свій бюджет і складіть список варіантів.

2. Розмір має значення

Купити трирядний позашляховик

Звузити коло пошуку допоможе розмір автомобіля. Який салон і багажник вам потрібні? Традиційно позашляховики поділяються на категорії:

  • компактний - ідеально підходить для молоді та для тих, хто тільки думає про створення сім'ї;
  • середньорозмірний - сімейні люди оцінять поєднання практичності та універсальності;
  • повнорозмірний - для тих, кому потрібно возити все і навіть більше. 

Враховуйте, що позашляховик потрібно десь зберігати. Як справи з розмірами парковки біля вашого будинку?

3. Привід - це важливо

Купити повнопривідний автомобіль на АвтоМото

Звичайно ж, вам також необхідно враховувати певні чинники, такі як місце проживання і стиль водіння. Якщо ви живете в місті, досить переднього приводу. Якщо ви проводите більше часу поза дорогою, ніж на ній, знаєте цінність 4х4. На щастя, на автобазарі представлений великий вибір позашляховиків з 2WD, AWD і навіть справжнім 4WD. 

4. Слухайте себе і раціональність

Оголошення про продаж позашляховика на АвтоМото

Крім розміру та приводу, є певні ключові фактори, які необхідно враховувати під час вибору позашляховика. Особливо, коли ви вже відібрали 4-5 варіантів. 

  1. Чи достатньо місця. Так як просторність - одна з основних причин вибрати позашляховик, вам потрібно обдумати це в першу чергу. Однак не пропускайте компактний сегмент, навіть якщо у вас сім'я з п'яти чоловік. Багато популярних моделей позашляховиків відносяться до малого сегменту, але доводять, що більший розмір не завжди кращий. Проте перевірте дані про вантажний простір, щоб переконатися, що він відповідає вашим потребам.
  2. Наскільки автомобіль зручний. Чесно відповідайте собі, як ви відчуваєте себе за кермом конкретного позашляховика. Що стосується комфорту для пасажирів, переконайтеся, що для них досить сидінь: вистачить п'яти крісел або потрібен третій ряд?
  3. Чи достатньо потужності. Це великі автомобілі, навіть в найкомпактніших конфігураціях. З цієї причини вони важкі іі вимагають для пересування трохи більше потужності, ніж седан або хетчбек. Якщо ви збираєтеся часто буксирувати, пошукайте обрану модель в комплектації з дизельним двигуном.

Існує так багато різних моделей позашляховиків, що легко розгубитися. Однак, якщо вибирати авто поетапно і поступово відсіювати варіанти, виявиться, що вибрати машину, простіше, ніж ви думали.

Попередня стаття Як вирішити проблему грюкання дверима машини
Як вирішити проблему грюкання дверима машини
Мережа АІС пропонує придбати авто Hyundai з пробігом з Кореї в кредит від 57 грн в день!*
Наступна стаття Мережа АІС пропонує придбати авто Hyundai з пробігом з Кореї в кредит від 57 грн в день!*

Популярні новини