Subaru Outback четвертого покоління: 4 головні проблеми

20 липня 2022

Серед вживаних кросоверів не так багато моделей, які здатні в надійності зрівнятися з Subaru Outback 2009-2014 років. Однак це не означає, що модель експлуатується без проблем. Все-таки будь-якому екземпляру Субару Аутбек другої генерації на автобазарі виповнилося від семи до дванадцяти років, тому він не позбавлений недоліків. Аутбек має 4 типові несправності, на які слід звернути увагу покупцю. 

1. Надмірне споживання мастила

"Маслоїдством" страждають багато двигунів. Опозитні мотори Outback теж часто мають надмірну витрату мастила. Причини неприємності різні, часто це зношування прокладок чи поршневих кілець.

Якщо в автомобілі мало мастила, ви почуєте нетипові звуки у роботі двигуна або побачите “лампочку” на панелі приладів. Тільки на огляді Subaru Outback ці прийоми не спрацюють. Ви навіть можете перевірити рівень мастила щупом, але це не допоможе. Продавець легко міг долити його перед зустріччю з вами. Тому завжди є сенс перевіряти автомобіль у механіка.

Головні проблеми вживаного позашляховика Субару Аутбек

2. Протікання прокладки головки блока циліндрів

Іншою поширеною проблемою чотирициліндрового двигуна Subaru Outback є вихід з ладу прокладки головки блоку циліндрів. Оскільки в цих моторах використовуються тонкі одношарові прокладки, вони зношуються передчасно. Це часто призводить до витоку охолоджуючої рідини або мастила.

Виявити проблему в Outback можна за такими "симптомами":

  • підвищена витрата моторного мастила та охолоджувальної рідини, 
  • виділення чорного мастила з вихлопної труби,
  • масляні плями під автомобілем,
  • утворення піни в бачку охолоджувальної рідини.

Заміна прокладки головки блоку циліндрів в Субару Аутбек - непросте та недешеве завдання. Вона вимагає зняти та розібрати весь двигун, тому приділіть цій типовій проблемі особливу увагу під час вибору машини.

3. Ослаблення рульового валу

Деякі Outback 2013 мають прикру виробничу помилку, яка призводить до ослаблення валу рульової колонки. Проблему легко виявити з місця водія - кермо здається хитким. 

Subaru відкликала цей випуск Outback, тому ймовірність придбати проблемний кросовер мала. Якщо ви все ж таки виявили в автомобілі ознаки несправного валу, можете використовувати це як можливість домовитися про ціну.

Як вибрати вживаний Субару Аутбек четвергого покоління

4. Часте перегорання лампочок у фарах

Часте перегорання лампочок в оптиці кросовера Аутбек здається незначною проблемою. Але вона може дратувати та розчаровувати власника. За словами техніків, які ремонтують автомобілі Subaru, неполадка зазвичай пов'язана із регулятором напруги генератора.

Єдиний спосіб перевірити старий Outback і спрогнозувати частоту неприємності з фарами - виміряти напругу на виході з генератора вольтметром.

З Субару Аутбек 2009-2014 років може виникнути одна чи кілька проблем із цього списку. І все ж таки кросовер четвертого покоління - дуже надійний автомобіль.

Щоб уникнути типових та нетипових неприємностей із Subaru Outback, цікавтеся історією обслуговування авто та робіть перевірку перед покупкою.

Попередня стаття Про що варто пам'ятати майбутньому власнику плагін-гібрида
Про що варто пам'ятати майбутньому власнику плагін-гібрида
На які характеристики відеореєстратора потрібно звертати увагу під час купівлі в першу чергу
Наступна стаття На які характеристики відеореєстратора потрібно звертати увагу під час купівлі в першу чергу

Популярні новини