Про що варто пам'ятати майбутньому власнику плагін-гібрида

19 липня 2022

Плагін-гібрид (PHEV) - це баланс між електромобілем та традиційним автомобілем. Завдяки поєднанню у Plug-in Hybrid двигуна внутрішнього згоряння з електричною системою досягається більший запас ходу та економія палива. Це розумний вибір. Але, як і все у світі, гібридні авто мають свої недоліки, про які повинен знати покупець.

1. Труднощі з заряджанням

Постійні поїздки в режимі "електро" дозволяють заощадити 15-50% палива. Але щоб дійсно ефективно використовувати плагін-гібрид, потрібно стежити за зарядом батареї. Для цього потрібно або встановити вдома зарядну станцію, або додати до свого графіку відвідування громадських зарядних станцій.

Висновок простий: щоб оцінити всі переваги PHEV, доведеться вирішити питання із регулярною зарядкою.

2. Обмежений запас ходу

Обмежений запас ходу тільки на електриці та довговічність батарей – ще одна проблема плагін-гібридів. Середній пробіг на електротязі складає 30-80 км. Це не так багато, як здається. Запасу ходу у кілька десятків кілометрів достатньо для щоденної міської рутини, але ніяк не вистачить для далеких подорожей.

Особливості експлуатації плагін-гібриду

З іншого боку, можна переключитися на ДВС. Якщо ж ви налаштовані робити довгі поїздки, вибирайте плагін-гібриди з відповідним запасом ходу. Наприклад, БМВ i3 здатний проїхати виключно на електриці близько 200 км. 

3. Висока вартість та дороге обслуговування

Вагомим недоліком PHEV є ціна на ринку та вартість подальшого обслуговування. Той-таки BMW i3 з пробігом обійдеться в суму від 15 000$. 

Причина завищеного цінника пов'язана з природою плагін-гібридів: транспортні засоби мають бензинові та електричні трансмісії. Як наслідок, за обидва двигуни потрібно заплатити під час придбання, а згодом витрачатися на обслуговування.

То хіба все так погано з плагін-гібридами? Зовсім ні. Мета цієї статті – не відмовити від придбання PHEV, а показати потенційному покупцю особливості володіння таким транспортним засобом.

Попередня стаття 10 хетчбеків від 2010 року до 10 000$: шукаємо на Automoto.ua
10 хетчбеків від 2010 року до 10 000$: шукаємо на Automoto.ua
Subaru Outback четвертого покоління: 4 головні проблеми
Наступна стаття Subaru Outback четвертого покоління: 4 головні проблеми

Популярні новини