Tesla дарує мільйон доларів за злом Model 3

13 січня 2020

У компанії Tesla повідомили, що вдруге стануть спонсором хакерських змагань Pwn2Own в категорії "Автомобілі". Для цього вони нададуть новий автомобіль Tesla Model 3 для злому, а в якості призу роздадуть кілька таких авто переможцям. Таким чином призовий фонд складе більше 1 мільйона доларів.

Правда, в цьому році організатори ускладнили завдання. Конкурсантам треба буде подолати 3 рівня безпеки електромобіля Tesla.

Перший етап - найскладніший. Учасникам доведеться створити ланцюжок експлойтів (послідовність певних команд, які використовують уразливості в ПЗ і проводять атаку на обчислювальну систему), щоб виконати випадковий код, який і дозволить отримати повний доступ до безпілотної системі Vehicle Controller Secondary. Ця технологія захищає від проникнення в салон і відповідає за охорону центрального шлюзу даних Gateway. На цьому етапі найуспішніший конкурсант отримає півмільйона доларів і автомобіль Tesla Model 3.

Другий етап менш складний, але і нагорода відповідна. Учасникам потрібно зламати автоелектроніку: мультимедійну систему, автопілот або отримати доступ до CAN-шині автомобіля. У разі успіху хакерам дістанеться грошова винагорода в розмірі 50-100 тис. доларів.

Третій етап. Щоб отримати нагороду, доведеться зламати медіацентр за допомогою USB-накопичувача, відключити безпілотну систему управління або отримати доступ до віртуального ключу в смартфоні. Якщо учаснику вдасться впоратися з цим завданням, він може розраховувати не тільки на грошову суму, але і на новий електрокар Tesla.

Дивіться також каталоги:

Перший в історії випадок злому автомобілів Tesla зафіксований в 2016 році. Це вдалося групі хакерів із Китаю Keen Security Lab of Tencent за допомогою зараженого вірусним програмним забезпеченням маршрутизатора Wi-Fi.

Попередня стаття У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
З каністрою на заправці: нові правила 2020 року
Наступна стаття З каністрою на заправці: нові правила 2020 року

Популярні новини