Типові помилки під час вибору б/в фар для авто

4 березня 2024

Особливості вибору вживаної оптики для авто

Вживані фари дозволяють зекономити на ремонті. Але у такої оптики є інший аргумент на свою користь. На автомобілі, якому 8-10 років, нові фари виглядатимуть “чужими”. А от оптика з невеликими слідами користування буде гармонійною. Це стосується і ходових вогнів, і протитуманок, і габаритів, і стоп-сигналів. Проте водії часто роблять помилки під час вибору вживаних фар. Як не шкодувати про покупку?

Де шукати вживану автомобільну оптику?

На ринку автомобільних запчастин представлено багато магазинів і майданчиків для замовлення оптики. Щоб не помилитись з вибором, варто довіряти великим та перевіреним продавцям. Наприклад, сервісу AUTODIL, який пропонує підбір запчастин з Польщі. В зручному каталозі ви можете знайти та замовити передні фари, протитуманні фари, задні ліхтарі, габаритні ліхтарі та інше освітлення для усіх марок і моделей авто на сайтах Allegro.pl та Ovoko.pl.

Чи варто брати вживану автомобільну оптику

Які помилки найчастіше роблять покупці вживаних фар?

1. Ігнорування рекомендацій виробника автомобіля

Виробник автомобіля завжди надає рекомендації щодо типу та характеристик фар. Ігнорування цих вказівок може вплинути на ефективність та безпеку використання оптики.

2. Неправильне визначення сумісності з маркою автомобіля

Купівля фар, які несумісні з маркою та моделлю авто, може викликати проблеми з електричною сумісністю та налаштуванням, що призведе до неефективності освітлення та збільшення ризику дорожніх пригод. Специфікації машин для європейського, американського та інших ринків можуть відрізнятись. Тому варто бути дуже уважними.

3. Неправильне визначення типу світлодіодів або лампочок 

Вибір несумісних світлодіодів впливає на якість світла та його колір, що порушує стандарти безпеки та призводить до погіршення видимості.

3. Пропуск перевірки стану лінз та корпусу

Подряпини, тріщини чи корозія на фарах не лише псують зовнішній вигляд. Такі дефекти можуть вплинути на роботу світлового потоку та загрожувати безпеці на дорозі. Тому уважність під час огляду вживаної оптики є першочерговим завданням.

Де замовити оптику для авто з Польщі

4. Ігнорування перевірки герметичності фари

Недостатня герметичність може призвести до потрапляння вологи та корозії всередину фари. Це, в свою чергу, вплине на ефективність та тривалість її роботи.

5. Зосередження лише на зовнішньому вигляді

Фари буквально змінюють вигляд автомобіля. Проте не варто зосереджуватись лише на красі оптики. Привабливий зовнішній вигляд денних ходових вогнів чи “стопів” може приховувати внутрішні проблеми. Важливо детально оглянути фари не лише зовні, але й провести тестування всіх їхніх функцій.

6. Ігнорування місцевих стандартів безпеки

Порушення місцевих стандартів може викликати правові проблеми, поставити під сумнів його безпеку та легальність. Тож, щоб уникнути штрафів, перевірте, чи дозволений конкретний тип оптики українськими ПДР. До того ж, невідповідні фари можуть негативно вплинути на зовнішній вигляд автомобіля. 

7. Ігнорування історії експлуатації

Неперевірена історія фар може приховувати проблеми, як от попередні аварії чи неякісний ремонт. Знання минулого оптики допоможе уникнути невиправданих витрат та забезпечить вигідність покупки.

Уникайте цих помилок, щоб гарантувати якісний вибір вживаних фар для вашого автомобіля.

Попередня стаття Авто із США в Україну у 2024 році
Авто із США в Україну у 2024 році
Покупка вживаного скла: “за і проти” у виборі крихкої деталі
Наступна стаття Покупка вживаного скла: “за і проти” у виборі крихкої деталі

Популярні новини