Українським водіям будуть платити за безаварійне водіння

12 лютого 2020

У 2016 році в Україні запустили сервіс Штрафи UA. Це унікальний стартап, який дозволяє водієві дізнатися про стан штрафів відразу після реєстрації адміністративного порушення. Проект за участю Мінінфраструктури України створив додаток з метою зменшити кількість ДТП. Стартап заробив 10 січня 2020 року. Поки що утиліт доступний тільки для пристроїв на iOS, але незабаром користувачі Android теж зможуть оцінити його.

І всього за місяць додатком скористалося понад 10 500 українців. Розробка дозволяє оцінити манеру водіння кожного водія і мотивуватиме його покращувати свої вміння. Але це ще не все! За відповідальну поведінку на дорозі автомобілісти зможуть отримати нагороду - кешбек у розмірі 18% від вартості ОСАГО.

Сервіс, який буде платити водіям за безаварійне водіння фото

Система працює наступним чином: як тільки водій купить страховку, йому моментально повернуть від 10% до 15% вартості поліса. За правильну їзду можна заробити додаткову знижку в розмірі до 5%. Варто зазначити, що така знижка постійно змінюється в залежності від рейтингу водіння:

  • від 3,3 до 4 балів - знижка 3%
  • від 4 до 4,8 балів - 4%
  • від 4,8 до 5 балів - 5%

Свою оцінку манери водіння автомобіліст отримає, коли зробить перші 10 поїздок. Сума кешбеку буде видно в додатку.

Також стала доступна інформація про безпеку дорожнього руху. За даними сервісу, 83% водіїв перевищують швидкісний режим. Більшість водіїв продовжують користуватися телефоном за кермом, не дивлячись на те, що в половині випадків це призводить до аварій. Сам творець стартапу Штрафи UA стверджує, що більшість дорожньо-транспортних пригод відбувається через зменшення концентрації уваги за кермом.

Сервіс Штрафи UA працює з 2016 року. За цей час стало зрозуміло, що сплата штрафу ніяк не зменшує кількості аварій на дорогах. Зазвичай матеріальна винагорода працює краще, ніж штрафні санкції. Правда, варто визнати, що проблему не вдасться вирішити, поки громадяни не будуть зацікавлені у формуванні культури водіння.

Рейтинг ДТП по Україні

Попередня стаття ВР запропонувала скасувати штрафи за перевезення дітей без автокрісел у таксі
ВР запропонувала скасувати штрафи за перевезення дітей без автокрісел у таксі
Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?
Наступна стаття Що робити, якщо в Україні повернуть обов'язковий техогляд?

Популярні новини