«Розумний виклик» Tesla управляє автомобілем нічим не краще ніж п'яний водій

31 жовтня 2019

Компанія Tesla не припиняє розвивати безпілотні технології своїх автомобілів, не дивлячись на значний відсоток негативних відгуків. І правда, в мережі досить часто з'являються відео, на яких машини марки Tesla потрапляють у сумнівні ситуації завдяки автопілоту.

У вересні цього року виробники додали в оснащення своїх електромобілів допоміжну функцію «Розумний виклик». Ця технологія створена спеціально для того, щоб підібрати власника по дорозі. Для цього потрібно просто викликати машину за допомогою смартфона - і вона під'їде на необхідне місце, як таксі.

умный вызов новая функция в автомобилях TeslaЗвучить вражаюче, але журнал Consumer Reports повідомляє, що автомобіль в цьому режимі їздить так, як водій напідпитку. На жаль, яскравим підтвердженням цього став випадок з Tesla Model X на відео:

На записі видно, що власник викликає авто до себе за допомогою смартфона. Спочатку машина без будь-яких проблем направляється до господаря, але потім моментально вирішує перегородити дорогу іншому зустрічному автомобілю. Це точно не єдиний випадок некоректної роботи системи Tesla, адже іноді автомобілі просто не помічають власника або здійснювали несподівані маневри.

У Національному управлінні безпекою руху на трасах США заявили, що вимагатимуть прибрати цю функцію, якщо виявлять, що система загрожує безпеці інших учасників руху.

Дивіться також каталоги:
Попередня стаття За розмитнення "євроблях" можна отримати компенсацію
За розмитнення "євроблях" можна отримати компенсацію
Топ-5 методів усунення подряпин з пластика автомобіля
Наступна стаття Топ-5 методів усунення подряпин з пластика автомобіля

Популярні новини