У Європі будуть карати повільних водіїв

21 лютого 2020

Якщо в Україні постійно ведеться боротьба з людьми, що перевищують швидкість, то в Європі бувають ситуації навпаки.

Наприклад, у Фінляндії пропонують ввести покарання для тих, хто їздить дуже повільно і закріпити це законодавчо.

Керівник центру безпеки дорожнього руху Д. Пастерштейн у своїй соціальній мережі виклав фото, на якому показано, як буде виглядати новий дорожній знак для встановлення мінімальної швидкості на конкретних ділянках магістралі.

Автори законодавчої ініціативи вважають, що завдяки нововведенню буде вестися продуктивна робота з водіями авто, які їздять занадто неспішно. Через такі машини потік руху дуже загальмовується, на трасах створюються затори і трапляються аварії.

В цьому році, а саме влітку, законопроект почне діяти по всій країні. Знаки будуть встановлені не на всіх дорогах, а тільки на певних ділянках траси. Контроль мінімальної швидкості руху і формування штрафних квитанцій буде здійснюватися автоматично за допомогою системи автофіксації порушень ПДР.

З фінських видань можна дізнатися, що штрафувати будуть власників машин, що проїжджають на маленькій швидкості на кільцевих магістралях з декількома смугами. Винятками з правил будуть ситуації, коли водій змушений буде зменшити швидкість для уникнення ДТП.

Яка сума штрафу?

За попередніми відомостями, якщо машина на певній ділянці шосе буде їхати на швидкості, менше необхідної, штраф становитиме приблизно 100 євро. Даних про те, які обмеження по швидкості будуть введені, поки немає. Скоріш за все, на кожній дільниці магістралі вони будуть різними.

 

Попередня стаття Підбірка найкращих седанів бізнес-класу
Підбірка найкращих седанів бізнес-класу
Екс-співробітники Ілона Маска розповіли про нюанси роботи в Tesla і SpaceX
Наступна стаття Екс-співробітники Ілона Маска розповіли про нюанси роботи в Tesla і SpaceX

Популярні новини