У ДАІ забрали бази даних про автовласників

27 червня 2015

Національну автоматизовану інформаційну систему (НАІС) - так офіційно називаеться база, в которох зберігатися вся інформація про транспортні засоби та їх водіїв, ДАІ передає в МВС.


НАІС впровадили в Україні в 2013 році. Бази даних всіх місцевих МРЕВ об'єднали в одну. Завдяки цьому зареєструвати автомобіль стало легше, швидше і зробити це можна в будь-якому відділенні. Право адмініструвати базу і працювати з нею було тільки в ДАІ. Але більше так не буде. Тепер займатися НАІС буде департамент інформаційно-аналітичного забезпечення МВС.


Про це днями в Фейсбук в досить дотепній формі написав заступник начальника Департаменту ДАІ Владислав Криклій.

 

Головний реформатор Гаї, як називают Криклій, повідомив, що коли він запропонував передати адміністрування бази даних іншій структурі - колеги здивувалися і були незадоволені. Адже база даних в ДАІ "наша принадність", яку ніхто нікому не хотів віддавати, але доведеться, хочемо в Європу - треба реформуватися. Тепер НАІС буде володіти, точніше мати право адмініструвати, департамент інформаційно-аналітичного забезпечення МВС.


Нагадаємо, 29-річного економіста, який працював раніше в інвестиційно-банківській сфері, а донедавна радника Міністра МВС з питань впровадження інформаційних технологій Владислава Криклій призначили заступником начальника Департаменту ДАІ наприкінці березня цього року. Його основне завдання - реформування Державтоінспекції.

 

Цікаві статті: Коли працівник ДАІ має право зупиняти транспортний засіб?

                     Як спілкуватися з даішниками  

Попередня стаття Як вижити в ДТП
Як вижити в ДТП
 Шевроле офіційно представив седан нового покоління Круз
Наступна стаття Шевроле офіційно представив седан нового покоління Круз

Популярні новини