В уряді почали боротьбу з таксистами-нелегалами: подробиці

1 березня 2020

Нелегальні пасажирські перевезення і служби таксі - це справжня проблема. Подібного роду послуги небезпечні і негативно впливають на економіку країни. "Нелегали" не платять податки і не можуть бути покарані або оштрафовані співробітниками Укртрансбезпеки. Тож не дивно, що ця ситуація турбує чиновників і правоохоронців.

Тож 26 лютого делегати Укртрансбезпеки спільно з представниками ринку приватних перевезень і служб таксі зібралися для вирішення наболілого питання - боротьби з нелегальними перевізниками.
В обговоренні взяли участь близько 100 осіб, в тому числі і представники Київської міської адміністрації, Нацполіціі, Антимонопольного комітету та інших регулюючих органів.

В уряді вважають, що проблема нелегальних пасажирських перевезень повинна бути всебічно висвітлена. До обговорення цього залучили питання учасників ринку і експертів різних сфер. Це дає приблизне розуміння про справжню кількість перевізників, які пропонують свої послуги поза правовим полем, і якість надаваних послуг.
У результаті проведеного засідання було запропоновано виділити ініціативні групи, а також зайнятися розробкою механізмів для вирішення цієї проблеми. Причому роботи будуть проводитися за принципом "розділяй і володарюй" - пасажирськими перевезеннями і "таксистами" будуть займатися окремо.
Будемо сподіватися, що спільними зусиллями регулюючих органів цю проблему вдасться викорінити як явище. Однак українцям варто бути готовими до того, що таке втручання держави в справи "нелегалів" призведе до збільшення вартості послуг.

Теги:
такси
Попередня стаття В Україні планують виробляти батареї для електрокарів
В Україні планують виробляти батареї для електрокарів
"Прокачаний" суперкар злітає на старті. Відео
Наступна стаття "Прокачаний" суперкар злітає на старті. Відео

Популярні новини