В Україні планують виробляти батареї для електрокарів

27 лютого 2020

Українські ентузіасти продовжують впроваджувати інновації в сфері автомобільної промисловості. Наприклад, стартап Murmuration Technology спеціалізується на створенні електромобілів, але останнім часом хоче розширити виробництво. Директор компанії Віталій Бризгалов поділився планами про створення батарей для електромобілів.
Він зазначив, що поки попиту на акумулятори немає, тому запуск виробництва знаходиться в розробці. А вже коли компанія зможе випускати 10 тисяч автомобілів на рік, можна буде представити пілотну партію батарей для електрокарів. Звичайно, ніхто і не говорить про виробництво "з нуля", але можна почати з того, щоб збирати готові осередки необхідного розміру зі спеціальних акумуляторних сумішей.

Бризгалов стверджує, що для клієнтів важлива вартість і надійність транспортного засобу. На даний момент є багато виробників батарей для електромобілів в Азії і Європі. Murmuration Technology будуть використовувати готові осередки всесвітньо відомих брендів і збирати з них акумулятор. Його вартість буде залежати від ємності - приблизно 120 доларів за 1 кВт*год.

Компанія має намір виробляти автомобілі комерційного спрямування. Саме тому розробники вирішили створити авто з запасом ходу 200 км і ємністю акумулятора 40кВт*год.

Попередня стаття Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Volvo Trucks побудували вежу з вантажівок. Відео
Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору
Наступна стаття Тепер українці зможуть скаржитися на стан доріг: програма від Укравтодору

Популярні новини