В Україні планують змінити правила розмитнення авто

22 червня 2020

Учасникам організації «Авто-Євро-Сила» за підтримки депутата Мар’яна Заблоцького вдалося зібрати 18 підписів членів профільного податкового комітету для законопроекту, що має змінити процес розмитнення «євроблях». За словами організаторів, вони хочуть захистити українців від тієї несправедливості, коли іноземці в Україні мають кращі умови, ніж українці, коли справа доходить до автомобілів. Саме тому організація бореться за єдиний закон для всіх, без псевдо «легалізацій» та тимчасових рішень. Один новий закон, який буде розповсюджуватись на всіх жителів України.

Перш за все, ініціатори законопроекту пропонують повністю позбутись акцизу на ввезення автотранспорту з 2021 року, а для ветеранів та інвалідів вже з 2020-го.

Автори документу також прагнуть знизити вимоги екологічного стандарту Євро 5 (2010 рік) до вимог щодо викидів Євро 2 (1998 рік), що стосується вантажних та комерційних авто.

До вимог також входять:

1. Відміна сплати ПДВ для ветеранів при ввезенні авто з-за кордону; 

2. Обов’язковий техогляд для транспортних засобів, що відповідають стандартам Євро 4 і нижче;  

3. Перегляд форми нарахування та розміру транспортного податку, під який тепер будуть підпадати і власники дорогих яхт. На думку активістів, остання міра дозволить підтримати місцеві бюджети.

 нові правила розмитнення

Після прийняття закону власникам «євроблях» буде надано 180-денний пільговий період, під час якого вони зможуть легально оформити свої транспортні засоби за 8500 гривень. З огляду на величезну кількість нерозмитнених автомобілів (близько 750 тисяч), що зараз знаходяться на території України, за оцінками творців документу такі заходи можуть принести до держбюджету понад 17 мільярдів гривень.

 

Попередня стаття Які авто зараз купити, щоб без проблем користуватись більше 10 років
Які авто зараз купити, щоб без проблем користуватись більше 10 років
Експерти назвали 5 ознак неякісного бензину
Наступна стаття Експерти назвали 5 ознак неякісного бензину

Популярні новини