Яке моторне мастило замовити в UKR PARTS для економії пального?

8 грудня 2023

Моторне масло для економії пального

Досвідчені водії знають, що моторне мастило може впливати на витрату пального автомобіля. Ба більше, є конкретні цифри.  Продукт здатний на 3-5% як збільшувати, так і зменшувати розхід “горючого”. Особливо це стає помітно взимку. Як же вибрати мастило, яке допоможе заощадити пальне?

З початком зими водії згадують, що потрібно купити автомобільне масло відповідно до сезону. Зазвичай це продукт з нижчою в'язкістю. Таке мастило:

  • забезпечує кращий захист від тертя між рухомими частинами двигуна,
  • легше прокачується в двигуні та вимагає менше енергії для переміщення.

Тож, крім того, що “зимове” мастило буквально полегшує роботу двигуна, воно може зменшувати витрату пального. 

Важливо зазначити, що вплив якості моторного мастила на витрату пального може бути різним для різних автомобілів. Наприклад, в машинах з дизельними двигунами економія часто буває вищою, ніж в авто з бензиновими двигунами.

Поради щодо вибору моторного мастила для економії пального

Яке мастило допоможе заощадити пальне?

Недостатньо просто придбати мастило з низькою в'язкістю (0W-20 або 5W-30), щоб економити пальне. Важливо враховувати, чи підходить тип мастила конкретному двигуну. В іншому випадку бажання заощадити пальне обернеться капітальним ремонтом мотора. Варто переходити на інший тип мастила за умови справності двигуна.

Крім класу в'язкості мастила, потрібно звернути увагу на:

  • клас якості. Високоякісні мастила, як правило, мають кращі експлуатаційні характеристики: вищий захист від зносу, ефективне зниження тертя і поліпшення ефективності двигуна. Всі ці фактори можуть призвести до зниження витрати пального;
  • додаткові функції мастила. Деякі моторні масла містять додаткові компоненти, які можуть допомогти поліпшити економічність автомобіля. Часто до складу продукту входять спеціальні присадки, які допомагають знизити тертя і, отже, витрату пального;
  • рівень мастила. Важливо не лише вибрати оптимальний продукт, але й контролювати його рівень. Нестача мастила призводить до зношування двигуна та збільшення витрати пального. Так само й “перелив” провокує ріст тиску в системі, навантаження на мотор та споживання бензину.

Отже, якість моторного мастила дійсно впливає на витрату пального автомобіля. Проте важливо використовувати продукт, який дозволено виробником транспортного засобу, бути уважним до складу та слідкувати за рівнем мастила в системі. Тільки в цьому випадку можна досягти і економії пального, і забезпечити правильні умови для роботи двигуна.

Попередня стаття MG, DS, Cupra: шукаємо “свіжі” автомобільні бренди на AUTOMOTO.UA
MG, DS, Cupra: шукаємо “свіжі” автомобільні бренди на AUTOMOTO.UA
Захист від зимових несподіванок: 6 ефективних порад для автомобілістів у холодну пору року
Наступна стаття Захист від зимових несподіванок: 6 ефективних порад для автомобілістів у холодну пору року

Популярні новини