Вода мотор погубить: 3 способи видалити вологу з бензобака

7 грудня 2020

Вода в бензобаку знижує потужність двигуна і псує паливну систему. H2O з'являється в баку взимку і коли автовласник не заправляє до повного. Чим ще небезпечно доливати по 5-10 літрів бензину, ми писали в цій статті. 

Якщо авто не заводиться на морозі або двигун "не тягне" - в баку є вода і її потрібно прибрати. Ось 3 способи, як це зробити. 

1. Використати вологовитіснюючий засіб

Ринок автохімії пропонує широкий асортимент спеціальних продуктів для видалення вологи з паливної системи. Вони називаються вологовитіснюючими засобами або нейтралізаторами води. Вартість продукту починається від 120 грн, в залежності від виробника, об'єму і складу. 

Принцип роботи вологовитіснюючих засобів простий: присадки зв'язують воду з бензином, щоб суміш безпечно згоріла в двигуні. Сама по собі вода не змішується з паливом, тому накопичується в бензобаку. 

Використовуйте нейтралізатор води строго за інструкцією на упаковці. 

2. Залити в бак спирт

 Спирт для видалення води з бензобака - "дідівський" спосіб, який використовується багато років. 

Як це працює? У бак потрібно залити спирт, який вступить в реакцію з водою. Суміш надійде в циліндри і згорить. Вважається, що 0,5 літра спирту достатньо, щоб прибрати всю зайву вологу з 40-літрового бензобака. Автолюбителі радять замінювати етиловий спирт бутиловим (ізобутанолом), ацетоном або розчинником. 

Використання спирту та інших рідин, не призначених для догляду за автомобілем, може призвести до корозії елементів паливної системи та інших поломок. 

3. Злити бензин разом з водою

Можна прибрати воду і залишки неякісного палива з бензобака, щоб потім залити нормальний бензин. Для цього потрібно зняти заглушку з паливної рами, під'єднати шланг відповідного діаметру і включити бензонасос.

Можна виконати маніпуляцію вдома або довірити механікам на СТО. 

Отож, щоб видалити воду з бензобака авто, використовуйте спеціальну автохімію, повністю зливайте паливо разом з водою або на свій страх і ризик додавайте в бак спирт. 

Попередня стаття Renault Taliant: ще один Logan або Megane?
Renault Taliant: ще один Logan або Megane?
Alfa Romeo оновився і готовий боротися за покупців з BMW X3 і Audi Q5
Наступна стаття Alfa Romeo оновився і готовий боротися за покупців з BMW X3 і Audi Q5

Популярні новини