Водії вантажівок платитимуть за проїзд трасами: джерело заробітку чи спосіб зберегти дороги?

29 серпня 2019

Для того, щоб дороги були в хорошому стані, держава постійно має виділяти великі гроші на їх ремонт. У бюджеті країни фінансування для утримання доріг в належному вигляді часто не вистачає. Тому в "Укравтодорі" запропонували ввести для водіїв вантажівок платний проїзд по трасах.

Державна автотранспортна служба України запевняє, що платний проїзд дозволить зберегти автомагістралі в нормальному стані. За словами в. о. керівника "Укравтодору", С. Новака, це залучить додаткові фінанси на оновлення дорожнього покриття. Крім законодавчої ініціативи повинні прийняти закон про збір, де будуть прописані всі важливі питання. В Європі давно власники вантажівок, які заробляють на транспортуванні вантажів, платять значно більше за проїзд по трасі.

Також С. Новак підкреслив, що дороги України вимагають капітального ремонту багато в чому через вантажівки, особливо фури, власники яких значно перевантажують свій транспорт.

Збір коштів з водіїв вантажівок - це 4-ий етап введення інтелектуальної транспортної системи України. Закон планують прийняти до кінця 2019 року.

Власники фур в Україні внесуть свою частку в український бюджетНагадуємо, перших 3 етапи до поліпшення доріг України - це:

  • організація майданчиків габаритно-вагового контролю;

  • автоматична відео- та фотозйомка;

  • система аналізу трафіку за допомогою камер.

Для покращення доріг постійно реалізовуються етапи інтелектуальної транспортної системи УкраїниВрешті-решт невідомо, куди йтимуть виручені кошти, - на обслуговування доріг або в кишені чиновників. Але є надія, що в даному законі будуть прораховані всі лазівки шахраїв і задумана ідея принесе очікувані результати.

 
Попередня стаття Як не можна тонувати скло автомобіля в Україні та які штрафи передбачені
Як не можна тонувати скло автомобіля в Україні та які штрафи передбачені
При якій швидкості можна максимально заощадити паливо
Наступна стаття При якій швидкості можна максимально заощадити паливо

Популярні новини