Volkswagen Jetta шостого покоління: на що скаржаться власники

1 серпня 2022

Типові проблеми Фольксваген Джетта з пробігом

Volkswagen Jetta - популярний варіант на автобазарі. Всього пошуковий робот Automoto.ua знайшов 1730 оголошень про продаж Фольксваген Джетта на всіх сайтах України. Понад 1250 із них складають пропозиції з Jetta шостого покоління, яке виробляли з 2011 по 2018 рік. Модель випускали для європейського та американського ринку, тож у комплектаціях є відмінності. Різноманітність специфікацій спричинила появу різних історій про надійність седана. Ми зібрали типові несправності Jetta VI в один список, щоб покупцю було простіше зробити вибір.

1. Проблеми з перемиканням автоматичної коробки

Вибрати Фольксваген Джетта з АКПП

Проблеми з перемиканням передач VW Jetta "на автоматі" зазвичай зустрічаються у версіях до 2013 року і після пробігу в 200 000 км. Трансмісія деренчить і відмовляється перемикати передачі. Рішенням у такій ситуації є заміна АКПП чи придбання нового зчеплення. Обов'язково зверніть увагу на трансмісію, якщо дивитесь на Джетту 2011-2013 або з пробігом вище 200 000 км.

2. Пропуски запалювання двигуна

Пропуски запалювання можуть докучати власникам Volkswagen Jetta 2012, 2013 та 2014 років випуску. Або екземплярам із пробігом понад 180 000 км.

Головні проблеми двигуна Фольксваген Джетта

Якщо індикатор Check Engine загоряється в Джетта, причинами можуть бути каталітичний нейтралізатор, відмовадатчика масової витрати повітря і незакріплена кришка паливного бака. Але часто проблема викликана несправною котушкою запалювання або свічками запалювання, що зазвичай призводить до проблем із електрикою. 

3. Збої в роботі електрики

У багатьох версіях VW Jetta VI зустрічаються спільні проблеми з електрикою. На жаль, ці несправності дуже важко діагностувати та визначити основну причину. 

Часто проблема пов'язана із заземленням акумулятора або поломками проводки. Ці електричні "нюанси" найпоширеніші у моделях 2012, 2013 та 2014 років, середній пробіг яких становить трохи понад 240 000 км. 

4. Відмова склопідйомника

Хоча електричні склопідйомники можуть бути зручними та простими у використанні, іноді вони створюють більше проблем, ніж користі. Найчастіше проблема зустрічається у Volkswagen Джетта 2013, 2014 та 2016 модельних років, середній пробіг яких перевищує 145 000 км. Якщо ви дивитеся седан з електричними склопідйомниками, зверніть увагу на будь-які ознаки проблем у роботі. Це може стати приводом до торгу.

На що звернути увагу під час вибору вживаної Фольксваген Джетта

Типові несправності Volkswagen Джетта не повинні лякати або відмовляти від придбання. Навпаки, знаючи про можливі проблеми, простіше вибирати машину. Щоб знайти Volkswagen Jetta VI покоління конкретного року випуску та комплектації, скористайтесь розширеним фільтром Automoto.ua.

Попередня стаття Всупереч міфам: середній вік авто зменшився, а Volkswagen замінює “Ладу”
Всупереч міфам: середній вік авто зменшився, а Volkswagen замінює “Ладу”
Електромобіль та мийка: чи шкідлива вода для електромобіля?
Наступна стаття Електромобіль та мийка: чи шкідлива вода для електромобіля?