Volkswagen розповів про оновлення ПЗ електромобілів сімейства ID

15 березня 2021

Моделі Volkswagen ID.3 і ID.4 будуть отримувати оновлення програмної частини через WLAN і мобільні мережі. Тепер всі оновлення повинні передаватися за схемою "Over-the-Air", що перекладається з англійської як оновлення "через повітря" - без використання проводів і додаткових звернень до дилерських центрів. Як дізнався Avto.pro, відомий маркетплейс автомобільних товарів, робота за вказаною схемою буде підтримуватися свіжим ПЗ версії ID.Software 2.1.

Оновлення для Volkswagen ID

Бездротові оновлення

За словами Ральфа Брандштеттера, гендиректора Volkswagen, німецький концерн має намір випускати не тільки автомобілі і запчастини на Фольксваген, але і створювати нові технології, обладнання, програми, а також надавати широкий спектр послуг. Volkswagen прагне стати технологічною компанією, яка не буде знаходитися в сильній залежності від своїх партнерів і постачальників. Гендиректор Volkswagen підтвердив наступне:

  • Бездротові оновлення будуть доступні для моделей ID, які були випущені до 2021, починаючи з цього літа;
  • З оновленнями транспорт отримає нові функції і додаткові налаштування;
  • Підтримка і випуск наступних версій ень для ID буде відбуватись протягом всього життєвого циклу транспорту.
Дивіться також каталоги:

Як зазначає Томас Ульбріх, член ради директорів Volkswagen, в концерні стурбовані тим, що автотранспорт швидко застаріває і перестає підтримуватися виробником. При цьому Ульбріх заспокоїв клієнтів Volkswagen та зазначив, що всі моделі ID будуть отримувати оновлення протягом всього життєвого циклу. Навіть ті електромобілі, які в майбутньому стануть морально застарілими, будуть отримувати безліч додаткових функцій, налаштувань безпеки, поліпшень інформаційно-розважальної системи та інших нововведень.

Оновлення Over-the-Air для Volkswagen

Розвиток сімейства ID

Представники Volkswagen запевняють, що концерн бачить великі перспективи в сімействі електромобілів ID. Протягом цього року транспорт отримає безліч дрібних, але при цьому значних змін, а також стане простішим і зручнішим в експлуатації. Все це з'явиться разом з оновленнями програмної частини. А завдяки "Over-the-Air" власники електромобілів зможуть оновлювати своє авто, не відволікаючись від повсякденних завдань. Для отримання ID.Software 2.1 водіям необхідно звернутися до дилера. Автомобілі, які були випущені в цьому році, вже мають необхідне ПЗ.

Попередня стаття Авто з водневим двигуном: як це працює?
Авто з водневим двигуном: як це працює?
Chery Tiggo 7 Pro вже на своєму шляху до України
Наступна стаття Chery Tiggo 7 Pro вже на своєму шляху до України

Популярні новини