Оце так дизайн: 3 крутих керма автомобілів з минулого

24 листопада 2021

З кожним роком виробники намагаються здивувати формою та набором додаткових опцій керма. У Тесла Модель С і новинки Toyota bZ4X замість традиційного "бублика" використовується штурвал. Вольво та Мерседес у своїх концептах взагалі відмовилися від керма. Але, якщо ви думаєте, що подібні експерименти – данина сучасній автомобільній моді, то помиляєтеся. Подивіться, які сміливі рішення пропонували бренди у минулому. 

Subaru XT

Неординарний дизайн керма Subaru XT

Несиметричне кермо спортивного купе Subaru XT виявилося унікальним і практичним для ентузіастів водіння. Перевернута L-подібна форма та спеціальний упор для великого пальця лівої руки забезпечували зручне положення рук на “9-3”. Subaru випускало авто з таким незвичайним кермом наприкінці 80-х і відмовилася від ідеї з появою наступника купе - моделі SVX. 

Ferrari 250 GT Lusso

Купити автомобіль Феррарі на АвтоМото

Легендарний 250 GT Lusso від Ferrari вражав кожною деталлю. Автомобіль укомплектований класичним кермовим триспицевим колесом з тонким дерев'яним ободом. Хоча у більшості версій GT італійського бренду було таке ж кермо, версія для GT Lusso відрізнялася. Відсутність просвердлених круглих отворів робила кермо особливо міцним. Феррарі з таким дизайном з'явилася далекого 1963 року. 

Citroen DS

Кермо ретро-автомобіля Citroen DS

Революційна модель Citroen Ds була представлена ​​у жовтні 1955 року. Рульове колесо з однією спицею стало справжньою інновацією. Воно, разом із низкою фантастичних на той час технічних рішень (гідропневматичної підвіскою, дисковими гальмами, поворотними фарами) та неординарним дизайном, перетворило машину на культову. Модель DS існувала з 1955 до 1975 року і встигла змінити два покоління. Ви точно бачили машину у фільмах "Фантомас", "Васабі", "Час" (2011). 

На жаль, необхідність розміщувати на кермі безліч кнопок та перемикачів, а також “ховати” в ньому подушку безпеки, не дозволяють виробникам активно використовувати подібний дизайн зараз. 

Це деякі із зразків крутих рульових коліс, які існували десятки років тому і які хочеться розглядати. І навряд чи знайдеться той, хто відмовився б покермувати, правда?

Теги:
руль
Попередня стаття Що робити, щоб авто менше бруднилося?
Що робити, щоб авто менше бруднилося?
БМВ змінює логотип: "заряджені" моделі отримають новий значок
Наступна стаття БМВ змінює логотип: "заряджені" моделі отримають новий значок

Популярні новини