Підривати електрокари... заради безпеки

4 жовтня 2019

Машини на електротязі останнім часом користуються популярністю серед автолюбителів. Але незважаючи на ряд переваг, електрокари не позбавлені недоліків.

Наприклад, в разі дорожньо-транспортних пригод за участю електромобілів існує досить висока ймовірність удару струмом. А це загрожує здоров'ю і навіть життю не тільки пасажирів і водія, але ще очевидців і рятувальників. Справа в тому, що пошкоджена проводка може допустити витік струму з батареї електромобіля в металевий кузов машини.
Щоб не допускати таких подій, німецька компанія Bosch розробила спеціальну технологію, суть якої полягає в створенні спеціального аварійного вимикача для акумулятора зі сфери піротехніки - так званого піропатрона. Як тільки автомобіль потрапляє в аварію і спрацьовують подушки безпеки, активізується чіпи з вибуховою речовиною, які запускають серію вибухів. Цей процес призводить до моментального розриву електричного кола в машині. Таким чином проводка автомобіля припиняє з'єднання з потужним джерелом енергії в машині - батареєю.

нова розробка чіп Bosch для підриву електрокарів Цей факт, звичайно, насторожує, але мова йде про безпечні контрольовані вибухи. До того ж, людина нічого не відчує, адже потужність вибухів занадто мала.
принцип дії чіпа Bosch для електромобілівПошкодження батареї створює певні ризики, але винахід Bosch допоможе вирішити саме проблему витоку електричної напруги. Ця розробка дійсно зробить авто на електротязі безпечнішими в аварійних ситуаціях. Наприклад, електромобілі Tesla не потребують цієї системи, адже вже давно оснащені подібними піропатронами.

Попередня стаття Ціни на автогаз в Україні в жовтні
Ціни на автогаз в Україні в жовтні
В Україні кардинально змінять правила отримання водійських прав: хто постраждає
Наступна стаття В Україні кардинально змінять правила отримання водійських прав: хто постраждає

Популярні новини