Яку комісію кожні 5-15 років проходитимуть водії

2 лютого 2017

Водійські посвідчення не потрібно буде змінювати кожні 5-15 років у залежності від категорії. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

 

"Є світова практика відносно водійських посвідчень, і ми будемо її дотримуватись. Ніяких "кожні п’ять років” не буде. Є діючі законні норми”, – написав міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

 

Перед цим заступниця Авакова з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва повідомила, що термін дії посвідчень водія можуть зменшити до 5 – 15 років у залежності від категорії транспорту. Це для періодічної перевірки знань та навичок. Згодом, роз’яснили, що мова йде не про зміну водійських прав і повторну переатестацію, а лише медогляд. Кожні 15 років медичний огляд проходитимуть водії звичних категорій, а водії вантажівок та громадського транспорту – раз на 5 років. Планують ввести обов’язкову перевірку у психолога.

 

 

Наголосили, проект зараз лише на стадії розробки.

 

"Зараз багато законодавчих актів приводять у відповідність європейським. Відповідно і в сфері дорожнього руху також – МВС намагаються ввести у нас певні моменти Європейських директив. Це нормальний процес. Наголошують про постійні медогляди водіїв – їм необхіднмо підтверджувати стан здоров’я. Водії комерційних транспортних засобів повинні частіше проходити медогляд. У нас взагалі є вимоги до проходження медкомісії, а проконтролювати це немаєможливості. Це для гарантування безпеки учасникам руху. Якщо у водія, наприклад, зупиниться серце посеред дороги, то постраждає багато людей. А цей проект буде додатковим стимулом проходити медичний огляд. Це позитивне рішення для країни. У всіх країнах Європи відбувається цей процес”, – розповідає Gazeta.ua автоюрист Богдан Глядик.

 

 

Всі посвідчення радянського зразка водії змінили у 2014 році. Зараз в Україні діють посвідчення 3 типів: ламіновані (їх видавали з 1993 по 2011 роки, не мають кінцевого терміну дії), пластикові (видавали з 2002 по 2008) та пластикові з електрочіпом чи без – за бажанням водія. Останній вид посвідчення має кінцевий срок дії 30 років.

 

Читайте також:  

 

Як оскаржити штраф поліції: лазівки про які мало хто знає

 

До уваги водіїв: поліція отримає нові повноваження

 

Що робити, якщо поліція попросила відкрити багажник вашого автомобіля для огляду?

 

Попередня стаття Как выехать из сугроба самостоятельно
Как выехать из сугроба самостоятельно
Как нас обманывают продавцы подержанных автомобилей
Наступна стаття Как нас обманывают продавцы подержанных автомобилей

Популярні новини