Навіщо вмикати кондиціонер при відкритих вікнах

16 липня 2020

У сучасних автомобілях кондиціонер вже не є додатковою опцією, оскільки входить в стандартну комплектацію. І коли літо стало більше схожим на тропічне, він - справжній порятунок. Але деякі автовласники за старою звичкою, боячись застудитися, віддають перевагу їзді з відкритими вікнами. У підсумку, в салоні накопичується товстий шар пилу. Як максимально зменшити такий ефект і зберегти комфорт в поїздках? Розповімо далі.кондиціонер в авто

Клімат-контроль в машинах - справжня знахідка для водіїв: салон прогрівається, коли холодно, і охолоджується, коли жарко. Але, якщо взимку цю функцію використовують практично всі, то влітку багато хто не хоче вмикати кліматичну установку, боячись застудитися або витрачати занадто багато палива і фреону.кліматична установка в автомобілі, що регулює надходження тепла і прохолоди в автосалон

Тому відкриті вікна в авто - метод охолодження, який частіше за все використовують і по сьогоднішній день. Але звичайні повсякденні поїздки по місту і шосе з відкритими вікнами здатні досить швидко засмітити салон - тоді буде потрібен негайний клінінг з пилососом і вологе прибирання. До того ж, з вулиці в автомобіль крім пилу потрапляють частинки гуми, кіптява від вихлопу і інші шкідливі речовини, які можуть викликати алергію.

І ось тут постає питання, що тоді робити? Адже ніхто не хоче простудиться і бажання постійно прибирати машину теж немає.

Прийнявши до уваги вищевикладені факти, варто було б закрити вікна і включити кондиціонер. Але, якщо людина так свято вірить, що "схопить" застуду, то їй складно буде довести, що кліматична установка не тільки створює прохолоду, а й фільтрує повітря в автосалоні.

Можна ще більше погіршити ситуацію, якщо їздити при відкритих вікнах з вимкненим клімат-контролем і вентилятором пічки. У підсумку, пил в салоні накопичується у всіх можливих і неможливих місцях. Якщо машина не нова, то першими страждають гумові ущільнювачі вікон - в цьому випадку потрапляння всюдисущих дрібних частинок не уникнути. Але є спосіб, за допомогою якого можна зменшити кількість пилу в салоні з огляду на обставини, що склалися. Експерти наполегливо рекомендують включати вентилятор пічки, щоб через фільтри салон наповнювався повітрям з вулиці.вентилятор пічки автомобіля фільтрує повітря з вулиці

Саме час згадати закони фізики. Що роблять водії, коли палять в салоні авто? Правильно, відкривають вікно, щоб дим від цигарок витягувався назовні. В автосалоні і на вулиці різний тиск, тому створюється тяга, яка вивітрює дим з машини. З пилом та ж ситуація - включений вентилятор допоможе мінімізувати її кількість в автомобілі. Повністю цей спосіб не позбавить вас від пилу, але її накопичення істотно сповільниться.

І все-таки фахівці рекомендують по можливості використовувати клімат-контроль. Якщо водій часто застуджується, значить, він неправильно його налаштовує. Не можна направляти повітроводи на себе, потрібно стежити за температурою на кліматичній установці, щоб вона була від 20 до 22 градусів.

Насолоджуйтесь благами авто, комфортом і очищеним повітрям, адже ніхто не може сказати, до яких ще наслідків призведе поїздка з відкритими вікнами.

 

 

Попередня стаття Навіщо каністрі для палива три ручки?
Навіщо каністрі для палива три ручки?
10 моделей, які швидко втрачають в ціні
Наступна стаття 10 моделей, які швидко втрачають в ціні

Популярні новини