Заміна витратних матеріалів: з чим не поспішати та на чому зекономити без шкоди для авто

22 липня 2020

Замінювати масло разом з іншими витратними матеріалами згідно регламенту обслуговування авто радять всі. Дійсно, відкладати "на завтра” заміну мастила небезпечно для автомобіля. Але на багатьох витратних матеріалах можна зекономити без ризику для автомобіля. З чим же можна не поспішати?

Економне обслуговування автомобіля

Салонний фільтр 

Чи потрібно міняти салонний фільтр

Найбрудніший та повністю забитий салонний фільтр не впливає на безпеку поїздки. Тому з його заміною можна не поспішати. Особливо, якщо ви рідко користуєтесь автомобілем. 

Зрозуміло, що сервісні центри наполягають на регулярній заміні салонного фільтра, адже це їхній заробіток. Якісний вугільний чи гіпоалергенний фільтр плюс його монтаж - недешева послуга. В закупці комплектуюча коштує в рази дешевше. Але додайте до цього вартість роботи. Наприклад, щоб замінити фільтр на Ford Focus, доведеться знімати, а потім знову встановлювати педаль газу. 

Гальмівна рідина

Як дізнатись, що пора замінити гальмівну рідину

В основному автомобілісти замінюють гальмівну рідину двічі на рік. Проте не всі знають, що процедуру можна відкласти за умови, що в рідині менше 3% вологи. Для визначення цього показника існують спеціальні тестери, їх можна придбати в автомагазинах. Вартість пристрою - від 200 грн. 

Процедура визначення вмісту вологи в гальмівній рідині нескладна: достатньо занурити тестер в бачок. На індикаторі з'явиться результат:

  • зелений колір - показник в нормі;
  • жовтий колір - води менше 1%, це допустимо;
  • два жовтих індикатора або один червоний - води 3%, потрібна заміна гальмівної рідини;
  • два червоних - вміст рідини перевищує 4%, необхідно терміново звернутись в автосервіс. 

Охолоджуюча рідина 

Коли можна не заливати новий антифриз

Охолоджуючу рідину варто замінювати двічі на рік. Але і цей витратний матеріал можна оновлювати рідше, якщо він не втратив свої властивості. Щоб дізнатись, чи пора заливати нову охолоджуючу рідину, використовуйте спеціальний пристрій - аерометр. 

Аерометр - колба зі шкалою та гумовою грушею, всередині якої поплавок. Коли рідину набирають всередину, поплавок піднімається. Та позначка, на якій він зупиниться, і є показником щільності. Який результат є нормою? Все залежить від температури замерзання антифризу та, відповідно, концентрації активних речовин в ньому. 

Більшість охолоджуючих рідин мають щільність 1,071 г/см3, що відповідає температурі замерзання 35°C.

 

Попередня стаття Топ-10 найекономніших авто
Топ-10 найекономніших авто
Skoda представила новинку - кабріолет Slavia
Наступна стаття Skoda представила новинку - кабріолет Slavia

Популярні новини