ЗАЗ живий! Завод почав випускати нові моделі

28 жовтня 2019

Запорізький автомобілебудівний завод почав виробництво машин спеціального призначення. Головна мета - це завантаження існуючих потужностей виробництва. Нові машини будуть побудовані на базі автомобільного шасі Sinotruk на замовлення дніпропетровської компанії "Нью Арк Україна". Sinotruk - це провідний виробник спецтехніки та вантажних машин в Китаї.
Дмитро Скляренко, прес-секретар компанії, повідомив, що ЗАЗ встиг реалізувати 16 такі спецмашин, і окремо відзначив, що на українському ринку ніхто більше не пропонує подібну техніку.
Автомобілі спеціального призначення виробництва ЗАЗ мають дизельні двигуни потужністю 125 кВт. На жаль, інші характеристики машин компанія залишає в секреті, як і їх вартість.
ТОВ "Нью Арк Україна" спеціалізується на виробництві металевих резервуарів та баків, а власником компанії є "Нью Арк Гмбх" (Австрія, Відень).
Відзначимо, що ЗАЗ також почав виробництво резервуарів для зберігання палива на замовлення компанії Western Global і вже встиг реалізувати першу партію.
Нагадаємо, що в 2018 році завод припинив випуск легкових автомобілів в зв'язку з економічною недоцільністю. В даний час ЗАЗ випускає різні модифікації автобусів і автокомпоненти.
Зараз завод виробляє автобуси різних модифікацій і автокомпоненти зокрема. За період з січня по вересень 2019 року було випущено 66 машин.

Також відомо, що Запорізький автомобільний завод планує почати виробляти приміські та міські автобуси класу А09 і А18 відповідно.

ЗАЗ почав випускати нові автобуси фото

Попередня стаття 5 кращих шипованих шин: як не помилитися з вибором зимової гуми
5 кращих шипованих шин: як не помилитися з вибором зимової гуми
На що здатний цей реактивний монстр? Відео випробування в пустелі
Наступна стаття На що здатний цей реактивний монстр? Відео випробування в пустелі

Популярні новини