5 міфів про Kia, в які ви продовжуєте вірити

19 листопада 2021

Часто чуєте твердження, що двигуни Kia непридатні для ремонту, а кузови іржавіють після трьох зим? Поміж автомобілістів ходить чимало міфів, які можна почути про автомобілі Кіа. Прийшов час розвіяти найпопулярніші упередження про корейський бренд. 

1. Двигуни Кіа - неремонтопридатні з ресурсом 180 000 км

Який ресурс сучасного двигуна в машині Кіа

Мотори в сучасних моделях Кіа - це агрегати з блоками алюмінієвих циліндрів із залитими тонкостінними чавунними гільзами. Конструкція двигуна дає можливість виконати ремонт: перегільзувати або розточити, виконати абразивну обробку та замінити поршні. Так що двигуни цілком ремонтопридатні, а знайти майстерню та оригінальні запчастини Kia можна за посиланням kia.net.ua/service/zapchasti

Ще одна причина появи міфу про ненадійність моторів Кіа – технологія прямого упорскування. Двигуни GDI сімейства Theta накладають низку зобов'язань на власника машини: від ретельного вибору палива до регулярного профілактичного обслуговування. За дотримання всіх рекомендацій виробника ресурс таких силових агрегатів сягає 400 000 км. 

Дивіться також каталоги:

2. Kia швидко іржавіють

Як швидко іржавіє кузов авто Kia

По-перше, кузов будь-якого авто схильний до корозії, особливо в місцях пошкоджень. Але за умови належного догляду та акуратної експлуатації десятирічна машина корейського бренду не буде мати “рижиків”. 

Кіа виготовляє кузови своїх моделей з цинкометалу - двошарового матеріалу з металевої бази та цинкового напилення. Покриття витримує процес штампування та зварювання. Для захисту від корозії стиків кузовних панелей використовується герметик. За такою технологією виготовляється все, крім даху. 

Тож історії про швидке іржавіння Ріо, Спортейдж, Стонік та інших моделей – просто вигадки. Хоча навіть найміцніший кузов здасть свої позиції через кілька років недбалого ставлення до машини.

3. Не потрібно міняти мастило в "автоматі"

Як часто потрібно міняти масло в коробці передач Кіа

Насправді необхідність та регулярність заміни мастила в автоматичній трансмісії залежить від конкретної моделі Кіа. Більше того, навіть різні покоління мають відмінності в регламентах обслуговування. Наприклад, у Rio другого покоління (2005-2011 роки) потрібно робити заміну мастила в автоматі кожні 60 тисяч пробігу, у машині третьої генерації (2011-2017 роки) – через 90 тисяч кілометрів. Останні версії вимагають повної заміни мастила в АКПП на позначці 80 тисяч кілометрів, частково оновлювати рідину можна через 30-40 тисяч пробігу. 

Важливо орієнтуватись на рекомендації до конкретного авто та вибирати оригінальні витратні рідини. Придбати мастило для будь-якої моделі можна в автосалоні KIA на Петрівці. 

4. Kia і Hyundai - це одне й теж

Чим відрізняються автомобілі марок Kia і Hyundai

Обидва корейські виробники належать одному концерну. І в їхніх моделях справді багато спільного. Елементи кузова, ходової, двигуни та трансмісії більшості моделей ідентичні, а складання здійснюється на одному заводі. Проте машини брендів не можна вважати ідентичними. Кіа пропонує ширший модельний ряд, від міських міні до повнорозмірних позашляховиків та мінівенів, більше варіантів комплектацій, а також якісніші матеріали салону та щедріший набір технологій.  

5. Кіа - ненадійні машини

Яка найнадійніша машина Kia

Надійність Kia підтверджена щорічним дослідженням компанії JD Power. У 2021 році корейський бренд посів третє місце у рейтингу надійності серед світових автовиробників.

Попередня стаття Не робіть так: 5 помилок продавця автомобіля
Не робіть так: 5 помилок продавця автомобіля
5 правил для тих, у кого авто з кондиціонером
Наступна стаття 5 правил для тих, у кого авто з кондиціонером

Популярні новини