Не робіть так: 5 помилок продавця автомобіля

18 листопада 2021

Ви вже доклали багато зусиль для продажу свого авто: сфотографували, опублікували оголошення в інтернеті, відповіли на десятки дзвінків з питаннями про машину. І ось він, момент зустрічі із покупцем. Розглянемо 5 помилок, яких може припуститися кожен продавець. 

Поради з продажу авто в Україні

1. Занадто намагаєтесь

Підготовлений до огляду автомобіль з блискучим кузовом і чистим салоном відразу додає привабливості в очах потенційного покупця. Проте вимитий двигун та інші вузли по капотом викличуть, як мінімум, питання. Якщо перед продажем здається, що потрібно зробити серйозний ремонт і отримати в результаті більше грошей, то частіше це тільки здається. Добре подумайте, чи справді окупляться ваші зусилля? 

2. Відмовляєте у перевірці на СТО

Передпродажна перевірка автомобіля на СТО

Покупці зараз пішли грамотні. Приходять на огляд зі сканерами та товщиномірами, та ще й вимагають поїхати до сервісного центру на діагностику. Категорично відмовляти не потрібно. Про несправності зацікавлений покупець дізнається і буде краще, якщо ви самі розкажете, що "коробка барахлить". 

3. Брешете та плутаєтесь в поясненнях

Ця помилка випливає з попередньої. Не варто приховувати проблеми автомобіля від майбутнього власника. Тим більше очевидні й ті, які легко виявити. Якщо продавець стверджує, що на машині їздили акуратно та безаварійно, а товщиномір вказує на шпакльовані праве крило та двері, то історія про єдину ДТП на парковці не врятує ситуацію. Ще гірше, коли легенди швидко змінюють одна одну. 

4. Пускаєте за кермо

Які помилки найчастіше робить продавець авто

Покупець зазвичай хоче проїхатися за кермом. Такий тест-драйв не замінять жодні фотографії, описи і навіть огляд "наживо". І, звичайно, враження від поїздки часто стають останнім вирішальним аргументом на користь придбання конкретного авто. І все ж тут є велике “але”. Перед тим, як дати незнайомій людині проїхатися поки що на своїй машині, добре б дізнатися, чи є в неї взагалі водійське посвідчення. І подумайте, як вирішуватимете ситуацію, якщо станеться ДТП на виїзді з двору? 

5. Поспішаєте і поступаєтесь

Торг – це мистецтво. А потурання покупцю та моментальна знижка за кожну подряпину – втрата грошей. Крім того, що продавець має всі шанси виручити за машину менше, ніж хотів, то ще й покупець може відмовитися від угоди. Чому? Тому що з'являється логічна підозра: з автомобілем щось не так, якщо його поспішають позбутися.

Намагайтеся бути чесними з покупцем і не поспішайте продавати машину за безцінь першому, хто зателефонував. Краще підніміть своє оголошення в ТОП на AutoMoto.ua, щоб його побачили тисячі людей, які шукають авто.

Попередня стаття Пічка не гріє салон: шукаємо причину
Пічка не гріє салон: шукаємо причину
Лайфхаки: як заробити на власному авто (крім таксі)
Наступна стаття Лайфхаки: як заробити на власному авто (крім таксі)

Популярні новини