7 причин купити PHEV - плагін-гібридний автомобіль

6 квітня 2021

PHEV - плагін-гібриди або гібриди, що підключаються, з часом зникнуть. Але поки вони пропонують найкраще з двох світів: ДВС і електро. З плагін-гібридними електромобілями ви отримуєте запас ходу на електриці і зручність машини з традиційним бензиновим двигуном.
В чому перевага PHEV над електромобілями та ДВС?

Плагін-гібридний електромобіль або PHEV - це компромісний перехідний автомобіль, оскільки наш світ робить стрибок у майбутнє повністю електричних транспортних засобів. Технологія електромобілів продовжує розвиватися і в результаті повністю замінить всі транспортні засоби, що працюють на бензині і PHEV, приблизно через десять років.

Всі нові автомобілі в будуть на 100% електричними до 2025 року в Норвегії і до 2035 року в Великобританії. Решта країн світу візьмуть із них приклад.  

Багато людей як і раніше побоюються повністю електричних автомобілів, зокрема, інфраструктури зарядки, діапазону і часу зарядки цих автомобілів. Плагін-гібрид - відмінний варіант для безболісного переходу. 

Ось сім причин, чому ваша наступна машина повинна бути PHEV.

7. Турбота про екологію
PHEV не виділяє вуглекислий газ під час поїздки

Екологія планети - це серйозна проблема. Плагін-гібриди виробляють менше СО2, чим скорочують кількість смогу на місцевому рівні, конкретно у вашому місті. PHEV особливо ефективні в мегаполісах, де поїздки короткі і автомобіль може працювати тільки від акумулятора.

6. Економія палива
PHEV допомагають економити пальне

Економія палива може бути дуже значною, особливо в міських умовах, де поїздки короткі і є багато можливостей для зарядки акумулятора. PHEV зазвичай мають запас ходу близько 45-80 км, перш ніж електродвигун відключиться і включиться бензиновий двигун.

Вартість бензину зростає з кожним днем і в підсумку витрати на паливо протягом всього терміну служби можуть перевищувати початкову ціну покупки автомобіля. Електрика ж обходитися дешевше. 

5. Підвищена гнучкість
Чим PHEV кращі за електромобілі?

Одним з основних обмежуючих факторів повністю електричних транспортних засобів є їх невеликий запас ходу і необхідність підзарядки від мережі. Як ви можете подорожувати Україною, якщо автомобіль має ліміт пробігу всього 350 км?

З гібридним варіантом ви можете бути впевнені, що зможете заправити його, як і звичайний автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння, на будь-якій заправній станції в будь-якому місці і в ті ж терміни.

4. Необмежені можливості для зарядки
Коли потрібно заряджати плагін-гібрид

Кількість зарядних станцій зростає. Але поки інфраструктура досягне всіх маршрутів країни, водіння електромобіля може бути просто непрактичним.

PHEV - відмінний варіант, щоб обійти цю очевидну проблему. Ви насолоджуєтеся кращим із усього. Якщо є зарядна станція, заряджаєте плагін-гібрид, якщо ні - не турбуєтеся!

3. Далекі мандрівки
Який запас ходу у автомобіля PHEV

Щороку запас ходу електромобілів стає все більшим. Але якщо ви ще не готові купити нову Tesla з приголомшливим запасом ходу в 1000 км, далекі подорожі перетворюються в проблему. 

З PHEV ви можете просто їхати на бензиновому двигуні. Хоча є застереження, що PHEV можуть бути менш економними при русі тільки на ДВС.  

2. Поїздки на роботу
PHEV - автомобіль для поїздок містом

Ось де PHEV найсильніший. Уявіть, що ви заряджаєте свій автомобіль вдома і виїжджаєте у справах вранці з повністю зарядженим акумулятором, готовим пробігти 30-70 км. У більшості випадків цього вистачить для маршруту дім-школа-робота-магазин-школа-дім. 

1. Приголомшливий вибір марок і моделей
Автобазар популярних моделей PHEV

Сучасний ринок пропонує безліч приголомшливих моделей автомобілів, доступних в якості PHEV. Ось, наприклад, оголошення Hyundai Ioniq Plug-in.

Компанії по всьому світу вкладають значні кошти в PHEV, і багато їх флагманських автомобілів тепер пропонуються як плагін-гібриди.

Життя PHEV, ймовірно, буде досить коротким, оскільки це перехідний автомобіль. Але його розквіт вже настав і цим потрібно скористатися.

Попередня стаття Тріщина на лобовому склі: що робити?
Тріщина на лобовому склі: що робити?
ОСЦПВ в 2021 році: оформити страховку і заощадити до 25%
Наступна стаття ОСЦПВ в 2021 році: оформити страховку і заощадити до 25%

Популярні новини