Буксувати 550 000 кг? Легко! Довів електричний пікап Ford F-150 (відео)

2 серпня 2019

Ford провів піар-кампанію своєї нової розробки - повністю електричного пікапа F-150. В рекламному ролику компанія показала модель, яка здатна буксувати більше 550 тисяч кілограмів. 

В минулому році Ford повідомили, що до кінця 2022 планує випустити з конвеєра більше 16 моделей “зелених” автомобілів. Першим обіцяють випустити кросовер Mach-E, який може стати конкурентом Tesla Model Y. Але останнім часом виробник приділяв більше уваги виробництву гібридних авто, саме тому передбачалося, що і модель F-150 отримає гібридну  трансмісію. Однак непослідовний Ford підтвердив випуск повністю електричної версії F-150, хоча і не розголошував терміни, але активно працював над вантажівкою. І ось концерн офіційно продемонстрував один із зразків моделі на електротязі. Перший вихід у світ фордовського пікапа виявився для нього справжнім випробуванням, в прямому сенсі цього слова.

Тест на буксирну здатність повністю електричного прототипу проводила особисто Лінда Чжан, головний інженер-ррозробник Ford-150, вона була за кермом пікапа. Випробування проходили перед глядачами і фанатами бренду, після чого автовиробник використав відео цього тесту для свого рекламного ролика.   

Ford F-150Головний герой на відео - електричний пікап F-150 2019 року, який тягне залізничні вагони, загальною вагою близько 450 тисяч кілограмів. Але виробникам машини цього здалось мало, тому вони ускладнили завдання та дозавантажили у вагони ще 113 400 кг, щоб збільшити загальну вагу. В результаті випробування, електричний зразок F-150 тягнув за собою в загальній сумі 550 тисяч кілограмів. Він справився із завданням. При буксуванні тяжких грузів необхідно мати великий крутний момент, який може забезпечити новий електричний пікап. 

Електричний Ford F-150

Тед Каніс, генеральний директор з електрифікації Ford Motor Company, прокоментував, що результат випробування показав прагнення бренду залишатися лідером в сфері виробництва вантажних автомобілів. У наступному році Ford планує здивувати публіку своїм електричним позашляховиком у стилі Мустангу. 

Зі слів клієнтів Форду, це рекламне відео змусило користувачів і фанатів повірити у потужність і можливості автомобілів на електротязі. 

Проте компанія наголосила, що цей експеримент з буксирною здатністю проводився за участі прототипу електричного F-150, з метою привернути увагу. У майбутньому експерти обіцяють випускати серійні пікапи з такою ж вражаючою буксирною потужністю. 

 

 
Теги:
Ford F-150
Попередня стаття General Motors і Michelin створили надстійкі безповітряні шини
General Motors і Michelin створили надстійкі безповітряні шини
Нова Lada XRay Cross з варіатором не вразила  клієнтів
Наступна стаття Нова Lada XRay Cross з варіатором не вразила клієнтів

Популярні новини