Coca-cola і автомобіль. Шкода чи користь?

10 липня 2020

Coca-cola здатна впоратися з будь-якими проблемами, від нальоту до іржі. Впевнені, що ви про це чули і, можливо, деякі методи випробували.

У цій статті розберемо основні міфи про застосування напою в автомобільній справі і дізнаємося, чи настільки ефективна cola, як про це говорять.

міфи про те, як автовласники застосовують кока-колу в автомобільній справі

Міф 1. Допомагає позбутися від комах на лобовому склі

Cola їх однозначно змиє, втім, як і будь-яка звичайна рідина. Правда, після використання залишиться багато липкості, а значить, нових комах, злітаються на цукор, вам не уникнути. Тому не варто так експериментувати, краще скористайтеся спеціальним засобом для очищення лобового скла.

Міф 2. Знімає наліт на клемі акумулятора

Наліт cola видаляє, але не гірше звичайної води. Якщо ви будете уважно дивитися відео в інтернеті, на яких контакти клема очищають за допомогою coca-cola, то помітите, що в цьому процесі також задіяні зубні щітки. Саме вони беруть на себе все навантаження і очищають контакти від нальоту. Cola в цьому випадку грає додаткову роль і просто змиває бруд. Якщо хочете швидко і ефективно позбутися від нальоту клем, рекомендуємо скористатися харчовою содою. Вона більш ефективна, коштує менше, і вам не потрібно застосовувати щітку.

Міф 3. Ефективно видаляє іржу

Це найпоширеніший міф. У coca-cola міститься ортофосфорна кислота, яка сама по собі може використовуватися для боротьби з іржею. Тільки в напої її мізерна кількість, яка просто не в змозі боротися з проблемою. Так що, якщо ви хочете позбутися від корозії, використовуйте спеціальну автохімію.

Міф 4. Очищає шини і надає їм блиск

Coca-cola однозначно змиє бруд, і мокра шина буде виглядати відмінно. Але заслуга ця зовсім не самого напою, а того, що будь-яка рідина здатна надати шинам невелике сяйво. Якщо ви хочете добре відмити шини, краще з цим впорається звичайна вода. Адже від coca-cola може бути шкода - поверхня залишиться липкою і шини швидко «зберуть» на себе ще більше пилу, бруду і комах.

очищення шин за допомогою кока-коли

Міф 5. Позбавляє від накипу

Про це ви, напевно, чули, і можливо, навіть пробували. Якщо залити coca-cola в чайник і довести до кипіння, можна помітити, що кількість накипу дійсно зменшиться. При цьому експеримент можна продовжити, залити в чайник соду і закип'ятити. Сода впорається із завданням значно швидше і набагато ефективніше - накип зникне повністю.

Саме на властивості coca-cola очищати системи автомобіля поширено багато неправдивої інформації.

Міфів, пов'язаних з цим напоєм, безліч, але як бачите, правди в них мало. Тому краще використовувати coca-cola за призначенням, а для автомобіля вибирати спеціальні засоби.


 

Попередня стаття Великі витрати масла в моторі: причини, способи скорочення, поради
Великі витрати масла в моторі: причини, способи скорочення, поради
Навіщо каністрі для палива три ручки?
Наступна стаття Навіщо каністрі для палива три ручки?

Популярні новини