Як прибрати запах сигарет в автомобілі: дієві способи

10 червня 2021

Фахівці стверджують, що запах цигарок в салоні знижує вартість автомобіля при продажу. А ще заважає пасажирам, які не палять. Загалом, причин позбутися запаху сигарет в машині може бути багато. Скільки ж є способів прибрати аромат диму, котрий в'ївся в салон?

Як позбутися від запаху цигарок в салоні

Сидіння з тканинною обшивкою інтенсивніше вбирають сигаретний дим, ніж шкіряні. Смоли та нікотин, що виділяються цигаркою в процесі горіння, осідають на всіх елементах салону: килимках, козирках, торпедо, дверях, оббивці стелі. Замаскувати або перебити аромат "ялинкою" на дзеркалі заднього виду або освіжувачем повітря навряд чи вийде. Є кілька методів боротьби з запахом сигарет: домашніми засобами, спеціальними препаратами та професійним чищенням. 

Домашні засоби для видалення запаху тютюну

Народні методи боротьби з запахом в салоні

Використання того, що є в кухонній шафці або домашній аптечці - метод із серії "дешево і сердито". Ось що підійде для боротьби з запахом:

  • активоване вугілля. Розкладені по салону таблетки здатні прибрати навіть запах, що в’ївся. Для максимальної ефективності міняйте активоване вугілля раз на добу;
  • нашатирний спирт. Аміак "працює" як і таблетки вугілля. Тільки їздити з ним не варто. Розставте по салону ємності з нашатирем на ніч. Вранці все приберіть і добре провітріть автомобіль;
  • оцет. Звичайний столовий оцет прибирає неприємні запахи. Технологія застосування така ж, як з нашатирним спиртом;
  • кавові зерна або стручки ванілі. Ароматні інгредієнти напоїв та десертів здатні впоратися з сигаретним димом. Сховайте стручки ванілі або мішечки з кавовими зернами в дверних кишенях, “бардачку”, чохлах сидінь, під килимками та всюди, куди придумаєте. Через кілька днів помітите ефект;
  • сода. Сода - відмінний і доступний адсорбент. Рівномірно розсипте її на сидіння і підлогу, залиште на кілька годин або навіть на ніч. Потім треба добре пройтись в салоні пилососом. 

Спеціальні засоби від сигаретного запаху

Спреї для видалення запаху цигарок в салоні

Якщо бавитись із содою, аміаком та мішечками з кавою - не ваше, або народні засоби не впоралися, зверніться до хімічної промисловості. В автомагазинах є асортимент антитютюнових засобів. Зазвичай вони в формі спреїв, що дуже зручно. Тільки використовуйте засоби згідно інструкції. 

Ще одні варіант - іонізатор повітря. Його можна тимчасово "поселити" в салон, поки не вивітриться запах. Або ж возити з собою постійно, якщо хтось в машині періодично курить. 

Професійний клінінг для боротьби з тютюновим димом

Очистка салону сухим туманом

На 100% впорається з ароматом сигарет в салоні професійний клінінг. Фахівці використовують технологію "сухий туман", яка прибирає всі запахи: диму, бензину, фарби, вогкості, а також продуктів та тварин. Причому, з першого разу. 

За вашим бажанням суміш для обробки салону може бути ароматизованою. 

Очищення автомобіля "сухим туманом" проводять фахівці в майстернях та на мийках, так як потрібен спеціальний апарат для дрібнодисперсного розпилення, рідина, а також певні умови в приміщенні. 

Як бачите, побороти запах тютюну в салоні цілком реально. Для цього існує цілий арсенал методів - від народних до професійних. Вибір залишається за вами. 

Попередня стаття Помилки під час зарядки автомобільного акумулятора
Помилки під час зарядки автомобільного акумулятора
Як вибрати хороше автокрісло
Наступна стаття Як вибрати хороше автокрісло

Популярні новини