Яких моделей евроблях і куди завезли найбільше за перше півріччя

30 липня 2019

Як повідомляє портал AUTO-Consulting, в Україні за період з січня по червень було завезено близько 250 000 примірників б/в іномарок, що в шість разів більше, ніж за аналогічний період 2018 року. Як бачите, популярність евроблях не те щоб впала, а й зросла в рази, навіть не дивлячись на високу вартість розмитнення і ризик потрапити під штрафи. Офіційні статистичні дані дозволяють проаналізувати вподобання українців по марках і визначити регіони, де на дорогах кожен другий або третій автомобіль нерозмитнений.
Якщо коротко, то в основному завозили автомобілі з Європи, середній вік яких становить 10 років. Серед них відмічено найбільшу кількість седанів, універсалів і хетчбеків - досить-таки значні 74 відсотки, на порядок менше придбали мінівенів - 15%, і позашляховиків - всього 11%.

Топ найбільш продаваних марок і моделей за перше півріччя 2019 р.:

Нерозмитнені авто: Volkswagen Passat і Volkswagen Golf на automoto.uaНерозмитнені авто: Skoda Octavia і Audi A6 на automoto.uaНерозмитнені авто: Opel Zafira і Opel Astra на automoto.ua

ТОП-5 областей України, куди завезли найбільше евроблях:

Що стосується регіонів, то найбільшу кількість автомобілів на єврономерах привезли на Львівщину, що становить 13% від загального числа завезених машин.
Трохи менше евроблях пригнали в Київську область - 12,8%, і 8,1% - в Волинську. Четверте місце займає Івано-Франківський регіон, який на 6,4% поповнив авторинок нерозмитненими машинами, після слідує Закарпаття з 5,8 відсотками, далі порівну по 5,5% розділили Рівненська і Чернівецька області.
Що цікаво, у жителів Херсонської області старі автомобілі з Європи не особливо популярні, статистика стверджує, що їх кількість становить менше 1%. Схожа ситуація в Луганському та Донецькому регіоні, там теж менше 1%.

 

 

Попередня стаття Jaguar Land Rover обіцяють позбавити водіїв від стресу
Jaguar Land Rover обіцяють позбавити водіїв від стресу
Секретный броневик Volvo XC90 Armored: прочный, но мощный ли?
Наступна стаття Секретный броневик Volvo XC90 Armored: прочный, но мощный ли?

Популярні новини