МРЕВ на карантині? Що робити бажаючим купити авто?

25 березня 2020

Карантин суттєво позначився на житті кожного українця: в школах і університетах скасували заняття, громадські заклади закрилися, людей просять не виходити на вулицю. Ми розповімо, які обмеження торкнулися автомобільного ринку.

Нещодавно з'явилася інформація, що сервісні центри МВС пішли на карантин. Це вірно, адже в рамках боротьби з поширенням смертельного вірусу було необхідно обмежити процедури, які вимагають присутність клієнта. Однак у зв'язку з тим, що заборона на реєстрацію нових транспортних засобів істотно позначиться на економіці країни, цю послугу вирішили відновити.

З 21 березня можна дистанційно зареєструвати новий легковий автомобіль. Для цього буде потрібно відправити в сервісний центр наступний пакет документів: заяву власника, ксерокопію паспорта та ІПН, документи, що підтверджують покупку ТЗ, в якому вказана вартість авто, і про проходження технічного контролю.

Після перевірки копій документів вам призначать час і дату, коли приїхати для подачі оригіналів документів, внести необхідні платежі та отримати довгоочікуване свідоцтво про реєстрацію та номера.

Як видно, карантин сервісних центрів МВС зовсім не означає повну зупинку ринкових відносин у сфері автопродажів, але значно обмежує список можливих послуг. Наприклад ви не зможете придбати "б/ушку", адже без реєстрації МВС це зробити просто неможливо. Обмеження також стосуються пригнаних автомобілів. Але фахівці стверджують, що на старий автомобіль можна отримати довіреність від минулого власника, тобто якийсь час доведеться їздити на "чужому" транспортному засобі.

Схоже, карантин - відмінний час прицінитися і обрати собі авто. Та й в умовах тривалої ізоляції особистий транспортний засіб просто необхідний. Які нові моделі купують українці в 2020 році - читайте в нашій добірці. Якщо коротко, то лідируючі позиції займають ті автомобілі, які мають високу прохідність, а також комфортно почувають себе на дорогах України.

Попередня стаття Коли ДТП неминуче: як полегшити удар?
Коли ДТП неминуче: як полегшити удар?
Незважаючи на карантин: в якому режимі працюють СТО та автосалони?
Наступна стаття Незважаючи на карантин: в якому режимі працюють СТО та автосалони?

Популярні новини