Сенсаційний гіперкар Devel Sixteen показався на дорозі ... і не зміг вразити глядачів

10 вересня 2019

Арабський автомобіль Devel Sixteen є найбільш суперечливим проектом в сфері автомобільної промисловості за останні кілька років. Гіперкар був вперше представлений у 2013 році, але до цих пір знаходиться в стадії розробки і, ймовірно, ніколи не досягне серійного виробництва.
Свою популярність Devel Sixteen заробив завдяки тому, що знаходиться у нього під капотом: в стандартну комплектацію моделі входить 12,3-літровий 2000-сильний двигун V8, а топова версія обладнана V16, потужність якого 5000 кінських сил.

фото найпотужнішого гіперкару Devel Sixteen

Двигун Devel Sixteen насправді більш ніж у 3 рази потужніший, ніж мотор Bugatti Chiron. Але наскільки це виправдано під час поїздки? Говорять, що агрегат V16 має проблеми із системою охолодження.

сенсаційний арабський гіперкар Devel Sixteen

Нещодавно у мережі з'явилося 19-секундне відео випробування цього гіперкару на ділянці траси недалеко від Дубая. Автолюбителі очікували більшого від сенсаційного автомобіля:

Під час короткого заїзду Devel Sixteen вражає своїм потужним оглушливим звуком, але, на жаль, не вражає швидкістю: ймовірно, автомобіль розігнався не вище 70 км на годину.

Однак, очікується, що топовий Devel Sixteen зможе розвивати максимальну швидкість до 560-570 км на годину. Таким чином це авто зможе скласти конкуренцію Bugatti Chiron, і навіть відібрати у нього титул найшвидшого у світі серійного авто.
Автомобіль також відрізняється стильним і ефектним дизайном. Дводверний кузов має настільки обтічну форму, що авто у прямому сенсі може злетіти. Салон Devel Sixteen просторий, комфортабельний і розкішний.

відео випробування найпотужнішого гіперкару у світі Devel Sixteen

Гіперкар Devel Sixteen - це розробка трьох братів з ОАЕ, причетних до будівництва Burj Khalifa - найвищого хмарочоса у світі. Вони вирішили не зупинятися на цьому і захотіли створити ще й найшвидший і найпотужніший автомобіль.
Вартість арабського гіперкару відносно невисока, якщо порівнювати із конкурентами: базова версія із 2000-сильним двигуном обійдеться у 1,6 млн доларів, із 3000-сильним - у 1,87 млн доларів, а "заряджений" реліз із мотором, потужністю 5000 к.с. буде коштувати 2,2 млн доларів.

Подивіться детальний відео-огляд гіперкару Devel Sixteen від блогера Supercar Blondie:

Попередня стаття Агресивно налаштовані активісти оголосили битву автомобілів з ДВЗ. Відео
Агресивно налаштовані активісти оголосили битву автомобілів з ДВЗ. Відео
Під нові штрафні санкції потрапили перші власники авто на єврономерах
Наступна стаття Під нові штрафні санкції потрапили перші власники авто на єврономерах

Популярні новини