Не будь як всі, або 3 причини не купувати кросовер

10 вересня 2021

Кросовери заполонили вулиці. Їх активно рекламують та охоче купують. Ви теж придивляєтесь собі міні-позашляховик? Ось 3 особливості кросовера, після яких ви можете передумати його купувати. 

1. Вартість

Скільки коштує кросовер на автобазарі

Вартість. Цифра на ціннику кросовера більша, ніж у традиційного седана або універсала в аналогічній комплектації. Особливо, якщо в назву виробник додав слово "позашляховик". Володіння автомобілем в модному кузові теж обходиться дорожче: великі розміри та вага, часто квадратна форма погіршують аеродинаміку і збільшують витрату палива. 

2. Дорожній просвіт

Дорожній просвіт кросовера

Дорожній просвіт. Високий кліренс - особливість кросоверів, про яку кричать всі рекламні білборди. Але чи справді авто цього класу такі безстрашні та готові виїхати на бездоріжжя? Розглянемо приклади. Так, ось Range Rover Evoque з кліренсом 210 мм, але є BMW X1 і Suzuki Vitara, у яких дорожній просвіт становить 180 мм. Це не найкращий показник, щоб вирватися в незвіданий шлях. На автобазарі знайдуться седани, які втруть носа, точніше, без проблем об'їдуть застряглий кросовер. Наприклад, Peugeot 508 2017 року зі кліренсом 180 мм або Volvo S60 Cross Country з 201 мм. А ще в піднятий багажник кросовера складніше завантажувати важкий багаж.

3. Повний привід

Купити кросовер з повним приводом

Повний привід. Це добре чи погано? У випадку з кросовером, складно відповісти. У міському житті всі чотири провідні колеса рідко відіграють важливу роль. Переднього приводу цілком достатньо. Ви заперечите тим, що взимку на нечищеній дорозі 4х4 може здорово виручити. Так, але не забувайте про кліренс та інші характеристики кросовера. Це не оффроудний автомобіль, хоч як не крути. Більш того, повний привід не завжди входить в стандартне оснащення. Щоб доукомплектувати ним кросовер, доведеться заплатити кругленьку суму. 

Є кросовери, які дійсно придатні для бездоріжжя та комфортні для поїздок містом. Але багато схожих моделей за параметрами знаходяться нарівні з седанами чи хетчбеками. Тільки виглядають модно та коштують дорожче. Прямо, як з реклами.  

Попередня стаття Як підібрати комплект ГБО 4 покоління під свій автомобіль?
Як підібрати комплект ГБО 4 покоління під свій автомобіль?
Антифриз: функції, характеристики та відмінності охолоджуючих рідин для авто
Наступна стаття Антифриз: функції, характеристики та відмінності охолоджуючих рідин для авто

Популярні новини