Небезпечно! Вся правда про сонцезахисні екрани для авто

8 липня 2021

Залишаєте авто на сонці та за звичкою встановлюєте блискучу сонцезахисну шторку на лобове або заднє скло? Ви навіть не уявляєте, на яку небезпеку наражаєте машину, використовуючи популярний сріблястий аксесуар!

В чому небезпека сонцезахисних екранів для авто

Що не так з сонцезахисними екранами?

Світловідбиваючі екрани покликані захищати салон від нагрівання та вигорання. З цими завданнями сріблясті панелі справляються відмінно. Але якщо ви використовуєте їх неправильно, автомобіль може буквально спалахнути.

Звичайно, займання трапляється рідко та за умови збігу багатьох обставин, головна з яких - скол або тріщина на склі. Відбите світло потрапляє на кромку тріщини, яка спрацьовує як збільшувальне скло. При тривалому впливі на обшивку салону променя, відбитого сколом,  можливе загоряння.

Це не означає, що доведеться відмовитися від звичних та ефективних сонцезахисних екранів. Просто будьте особливо обережні, якщо встановлюєте їх на пошкоджене скло. І не забувайте про альтернативні засоби захисту від ультрафіолету.

Що використовувати замість сонцезахисних екранів?

Сонцезахисна шторка для автомобіля

Ринок автоаксесуарів пропонує безліч товарів, які подбають про машину в спекотну погоду:

  • чохли. Вибирайте вироби світлого кольору та які відповідають моделі авто за кроєм і розміром. В якості приємного бонусу чохол захистить кузов від листя, пташиного посліду, пилу, вологи й випадкових подряпин на парковці;
  • шторки. Легкі темні штори кріпляться на присоски до всіх вікон авто. Єдиний недолік - необхідність знімати їх перед кожним виїздом і встановлювати після приїзду, щоб забезпечити оглядовість;
  • автохімія. Спеціальні поліролі вбережуть салон і торпедо від вигорання під ультрафіолетовими променями. 

Використовуйте всі доступні засоби для захисту автомобіля від сонця. А найкраще намагайтеся залишати машину в тіні.

Попередня стаття Увімкніть кондиціонер і просушіть колодки: поради для водіння в зливу
Увімкніть кондиціонер і просушіть колодки: поради для водіння в зливу
Великі машини для малого бізнесу: що вибирати в 2021 році
Наступна стаття Великі машини для малого бізнесу: що вибирати в 2021 році

Популярні новини