Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються

1 лютого 2020

Глава провідної групи компаній Bosch зробив невтішний прогноз: з 2020 року попит на нові автомобілі значно знизиться. У зв'язку з цим обсяги виробництва будуть стрімко падати. Неминуче скоротяться робочі місця.

Цілком можливо, що автомобільний ринок перенасичений і зараз знаходиться на своєму піку. Однак врятувати автомобільну індустрію все ще можна, якщо здешевити виробництво електромобілів.

Аналітики компанії LMC Automotive повідомили, що в 2019 році по всьому світу було продано 90,3 мільйонів нових автомобілів. За підсумками минулого року продажі легкових автомобілів впали на 4% у порівнянні з 2018 роком. А ще раніше, в 2017 році, було продано 95,2 мільйонів машин.
У 2020 році очікується спад виробництва автомобілів на 2,6% у порівнянні з 2019 роком.

За прогнозами фахівців компанії Bosch, до 2025 року обсяги автопрому скоротяться на 10 мільйонів автомобілів у порівнянні з даними за 2017 рік. До цього моменту з'явиться нове покоління електромобілів. Розвиток цієї галузі допоможе вберегти працівників заводів від скорочення.

Передбачають, що поетапний перехід суспільства на електрокари спровокує їх здешевлення і змусить виробників відновлювати обсяги виробництва.
Однак фахівці стверджують, що навіть якщо акцентувати увагу на виробництві електрокарів, зберегти всі робочі місця не вдасться. Щоб створити дизельний мотор необхідно 10 осіб, бензиновий - 3 людини, а над виробництвом електродвигуна працює всього один.

Теги:
Bosch
Попередня стаття Японці створили безпілотний трактор майбутнього
Японці створили безпілотний трактор майбутнього
Подробиці інноваційної розробки Toyota
Наступна стаття Подробиці інноваційної розробки Toyota

Популярні новини