ТОП-5 найшвидших мотоциклів

18 січня 2021

Вони викликають захоплення і заздрість навіть у фанатів суперкарів. Їх швидкість змушує затамувати подих. Вони - найшвидші мотоцикли. Зустрічайте ТОП-5 байків, які демонструють космічну динаміку. 

Kawasaki Ninja ZX-14R

Найшвидший байк Kawasaki Ninja ZX-14R

Ninja ZX-14R - байк для досвідчених гонщиків. Цей звір від Kawasaki розганяється до 100 км/год з місця всього за 2,7 секунди і залишає супротивників в пилу.

ZX-14R оснащений чотирьохклапанним двигуном об'ємом 1441 куб. см, прямим повітрозабірником і високим ступенем стиснення 12,3:1. Такий комплект дозволяє йому видавати до 208 к.с. 

Конструктори Kawasaki знали, що з потужністю іноді складно впоратися. Виробник обладнав мотоцикл трирівневою системою контролю тяги і обмежив електронікою максимальну швидкість до 335 км/ч. 

Подивіться каталог Kawasaki Ninja і виберіть байк для власних рекордів.  

PGM 2.0 Liter V8

Байк PGM 2.0 Liter V8Коли австралійський інженер Пол Мелоні вирішив побудувати мотоцикл, його метою було зробити один з найшвидших в світі. Після багатьох років важкої роботи, здавалося б, надумана мрія Мелоні стала реальністю - він побудував PGM 2.0 Liter V8. Інженер створив байк з неймовірною максимальною швидкістю 336 км/год.

Щоб мотоцикл розвивав божевільну швидкість, Мелоні з'єднав два двигуна Yamaha R1 середини 2000-х років. В результаті вийшов один силовий агрегат V8 об'ємом 1996 куб.см. і потужністю 334 кінські сили. Іншими факторами, що сприяють неймовірній динаміці байка, є його шестиступінчаста секвентальна коробка передач, дросельна заслінка Ride-by-Wire і відношення потужності до ваги 0,615.

Lightning LS-218

Електробайк Lightning LS-218

Американська компанія Lightning створила не просто найшвидший мотоцикл у світі. Модель LS-218 - найшвидший серійний електричний мотоцикл з 2014 року.  

Байк розвиває швидкість 351 км/год, стартує до сотні за 2 секунди. Двоколісний монстр приводиться в рух електродвигуном IPM потужністю 150 кВт год з рідинним охолодженням і розвиває потужність 200 кінських сил.

MTT  Turbine Superbike Y2K

MTT Turbine Superbike Y2K найшвидший мотоцикл

Turbine Superbike Y2K виробляла компанія MTT з Луїзіани в період з 2000 по 2005 роки. Модель занесена в Книгу рекордів Гіннеса як найдорожчий серійний мотоцикл. 

В основі байка - потужний авіаційний газотурбінний двигун Rolls Royce-Allison 250-C18 в парі з двоступеневою напівавтоматичною трансмісією. Він видає 320 кінських сил при 52000 об/хв, що дозволяє йому розганятися від 0 до 100 км/год всього за 2,5 секунди. Максимальна швидкість - 402,3 км/ч. Це єдиний байк з газотурбінним двигуном, який отримав дозвіл на поїздки дорогами загального користування. 

На додаток до всього, Turbine Superbike Y2K має інноваційний дизайн, який дозволяє отримувати теплову енергію з вихлопних газів і перетворювати її в вихідну потужність. Така конструкторська "фішка" робить байк ще швидшим.

Suzuki Hayabusa

Suzuki Hayabusa найшвидший в світі Suzuki Hayabusa був найшвидшим мотоциклом в світі з кінця 20-го по початок 21-го століття. Цікаво, що Хаябуса - це японська назва сапсана - найшвидшої птиці на планеті, яка може літати зі швидкістю до 326 км / ч.

У рух Hayabusa призводить чотиритактний чотирициліндровий двигун об'ємом 1340 куб. см. Цьому байку потрібно 2,6 секунди, набрати швидкість 100 км/год з місця. Модель від Suzuki здатна розігнатися до 399 км/год - набагато швидше, ніж сапсан. Подивіться ціни на Suzuki Hayabusa в каталозі AutoMoto.ua.

Kawasaki Ninja H2R

Kawasaki Ninja H2R гоночний мотоцикл Модель H2R розробляли спільно мотоциклетний і аерокосмічний підрозділ Kawasaki. Зараз байк володіє титулом найшвидшого мотоцикла в світі. Все це завдяки рядному чотирициліндровому двигуну DOHC об'ємом 998 куб.см, який розвиває потужність 310 кінських сил. Це дозволяє мотоциклу розігнатися до 100 км/год всього за 2,5 секунди. Максимальна швидкість гоночного байка - 400 км/ч. 

Kawasaki надала для покупців H2R фірмовий пакет електронної допомоги водію, який включає в себе: систему контролю тяги, інтелектуальну антиблокувальну гальмівну систему, систему контролю гальмування двигуном і режим контролю запуску.

H2R - гоночна модель, тому у неї немає дзеркал і оптики. Для фанатів швидкості і драйву Kawasaki пропонує не менш вражаючу цивільну версію Kawasaki H2.

Попередня стаття Таємниця минулого: навіщо лили кольорову рідину в фари
Таємниця минулого: навіщо лили кольорову рідину в фари
Електроатлет у сегменті компактних автомобілів
Наступна стаття Електроатлет у сегменті компактних автомобілів

Популярні новини