Ціни на бензин впадуть ще більше: коли чекати зниження і на скільки

12 серпня 2019

За червень місяць ціни на бензин і дизель впали в середньому по Україні на 10-17 копійок за літр, в період з липня по серпень - більш ніж на 1.3 грн. на газ ціна знизилася на 50 копійок і, як стверджують експерти, далі АЗС знову опустять цінники.

Станом на початок серпня місяця середня ціна за літр бензину А-95 становить 29,09 грн, дизеля - 27,24 грн і автомобільного газу - 11,17 грн. Варто зазначити, що в залежності від регіону цінники АЗС різняться, навіть в рамках однієї мережі автозаправок вартість пального може відрізнятися в кожній області.

Падає ціна на дизпаливо, бензин і газ

За прогнозами економіста Іллі Несходовського в найближчі тиждень-два вартість бензину знизиться ще на 3-5%. З дизелем ситуація трохи інша. За словами Іллі споживачі дизеля не відчують особливих змін, оскільки існує додатковий 3,75- відсотковий податок на ввезення дизеля, тому зниження ціни на дизельне паливо буде мінімальним. Автовласники, які заправляються газом, вже відзначили стрімкий спад ціни, і вона буде продовжувати падати.

Причиною таких змін стало уповільнення темпів зростання вартості нафти на світовому ринку і зміцнення позицій української гривні по відношенню до долара. Як відомо, близько 85% "світлого" пального Україна закуповує за американську валюту, відповідно від курсу долара залежить вартість палива на АЗС України. Також є припущення, що слідом за зниженням ціни на бензин подешевшає і транспортування, що також враховують при формуванні цінника. Отже, приблизно можемо підрахувати, що за умови падіння курсу долара на 10 копійок ціна на бензин знизиться на 7 копійок.

Дивіться також каталоги:

 Єдине, змін доведеться почекати поки вичерпаються старі запаси, а це займе близько двох тижнів, далі будуть нові закупівлі вже за актуальним курсом.

Ціни на бензин знизяться на 3-5%
Попередня стаття Электрический стритфайтер E-Raw - новый мотоцикл-монстр от французской Essence.
Электрический стритфайтер E-Raw - новый мотоцикл-монстр от французской Essence.
Зелена карта 2019: коротко про важливе
Наступна стаття Зелена карта 2019: коротко про важливе

Популярні новини