Концерн Рено продемонстрував світові спортивне авто

16 червня 2015

 Іменитий європейський бренд вирішив знову нагадати світові про свою гоночну історію та презентував нове компактне купе Алпайн Селебрейшн. Синьо-помаранчевий «двухдверник», що продовжив тривалу епопею Рено з відродженням легендарного спорт-бренду, покликаний продемонструвати всьому автомобільному співтовариству готовність концерну випустити на дороги загального користування повноцінний серійний спорткар.

Renault нині переживає не найкращі часи хоча хто зараз переживає кращі? А Caterham, з яким французи хотіли налякати конкурентів горезвісним TT і Cayman-ам, раптово злився, залишивши за собою купу невирішених завдань з конструкцією і силовою установкою. Що ж, запитаєте, робити? Все з нуля!

                                  Екстер'єр Алпайн Селебрейшн 2015

 

Вірніше, все, що ми бачимо з нуля. Концептуальна аура Celebration дозволила французам приховати технічні характеристики свого дітища і оголити лише його екстер'єр, повністю переосмисливши ідеї, продемонстровані на шикарному Alpine A110-50. Формально Celebration схожий на свого попередника тільки кольором і круглими противотуманками  на опуклому оперенні. Все інше - чистий креатив з вкрапленнями ДНК легендарної гоночної Alpine А110 кінця 60х і трішки Porsche.

Дивіться також каталоги:

 

Так, фанати бренду легко ідентифікують в помаранчевих заглушках на капоті знайому еліптичну оптику моделі минулого століття, що гармонує з характерним рельєфним капотом і в міру агресивним спортивним бампером. Опуклі колісні арки і елегантна виштамповка на боковинах помітно пожвавлюють доброзичливий силует новинки, а вузьке бічне скління з ярковираженним панорамним склом ззаду надають профілем Celebration легкості. Навіть сухорлява корми з контрастною помаранчевої вставкою навколо динамічної оптики не видається невиправдано перевантаженою. Крупний дифузор і вузький «місток» антикрила ніяк не руйнують гармонійний образ компактного купе.

 

                                  Екстер'єр Алпайн Селебрейшн

 

Шкода, але залишається задовольнятися лише чутками, які запевняють, що двигун спорткара розташований там, де й належить правильному А110, ззаду. Що, по суті, силовий агрегат перекочував від хот-хетча Megane RS це, між іншим, 2 літри, 250 к.с. і звання екс рекордсмена Нюрбургринга в класі передньопривідних хетчбеків.

 

Але Renault все ж обіцяє довести новий Alpine до конвеєра. Передбачається, що там він обзаведеться цінником в 70 000 євро і купою ворогів з автопрому Німеччини та Італії.

 

Якщо коротко то треба закрити очі на якусь схожість з Cayman і за прісність зовнішності на тлі попереднього A110-50. Авто вийшло непогане собою і, напевно, неймовірно швидке. Головне, щоб в Renault знову не стали зволікати з обіцяним три роки.

Попередня стаття Свіжа і довгождана солідність від Сітроен ДС5
Свіжа і довгождана солідність від Сітроен ДС5
Оплати штраф за 10 дней и получи скидку 50%
Наступна стаття Оплати штраф за 10 дней и получи скидку 50%

Популярні новини