Одна з найвідоміших «робочих конячок» світу зародилася ще одним нащадком

8 травня 2015

Через 12 років з моменту презентації моделі п'ятого покоління, комерційний підрозділ  Фольксваген представило абсолютно нову, шосту генерацію моделі Transporter (а також Caravelle і Multivan). Новинка, офіційно отримала індекс Т6, обзавелася цілим каскадом нових агрегатів та опцій, покликаних підтримати купівельний попит і не дозволити конкурентам змістити німецький бренд з лідируючих позицій в класі.

 

Зовні новий T6 недалеко пішов від попередньої моделі. Незважаючи на цілу купу харизматичних концепт-провісників, націлених на демонстрацію майбутнього дизайну всього сімейства популярних фургонів згадайте хоча б білосніжний Transporter Concept 2013 або позашляховий Tristar 2014-го, новинка не змогла розпрощатися з платформою і габаритами постарілого Т5 і перейняла чимало рис у моделі 2003 року.

 

Зокрема, оперення двухоб'ёмного зі знайомою фольксвагенівською двох'ярусною композицією решітки радіатора і «ротом» бампера. Хоча вона і піддалася серйозній ревізії з боку VAG-івських стилістів, стали ширші повітрозабірники, рельєфний капот і нова оптика, перегукується з седаном Passat, не змогли радикально вплинути на застарілий образ фургона.

Дивіться також каталоги:

                                 Інтер'єр Фольксваген Т6 2015

Подібне, втім, можна сказати і про всі інші елементи кузова. Так, вони помінялися, та дизайнери попрацювали, та виштамповки на боковинах стали більш рельєфними, багажні двері більш масивними, а оформляють її стоп-сигнали, проте все це не має ніякого сенсу, якщо поруч з новим T6 чи не поставити його попередника. Тільки на тлі більш старої моделі власник новинки зможе довести хоч кому-небудь, що придбав щось свіже.

 

Набагато краще справи з індивідуалізацією йдуть у Т6 в салоні. Німці не стали знову грати в «знайди 10 відмінностей» і оснастили новинку оригінальною прямокутною торпедою з лаконічною архітектурою клавішою і великим 6,33-дюймовим екраном мультимедійних причуд. Також перед водієм розмістили витончене кермо, яке приховує за собою солідну панель приладів.

 

Асортимент доступних для New Transporter допоміжних опцій поповнився цілим переліком нових систем. Серед них особливої ​​уваги заслуговують адаптивний круїз-контроль, система запобігання фронтальних зіткнень, а також мехатронне шасі DCC.

                                  Екстер'єр Фольксваген Т6 2015

Що ж стосується моторної гами, то тут Т6 так само може порадувати різноманітністю. Крім, двох бензинових турбомоторів (2,0 літра і 150/204 к.с.), під капотом фургона зможуть розміститись ціле сімейство 2,0-літрових двигунів TDI нового покоління. Вони не тільки відповідають жорстким вимогам стандарту «Євро-6», але і розташовують завидною «палітрою» потужних характеристик: 84, 102, 150 і 204 к.с. Так би мовити, на всі випадки гаманця.

 

Продажу старого-нового Т6 почнуться незабаром. І на щастя багатьох комерсантів за вже відомим цінами. Так за робочий Transporter запитають від 23 000 до 25 000 євро, а ціни на преміальний Multivan будуть починатися з позначки 29 952 євро.

 

На залишок можна сказати що «Народний фургон» знову еволюціонував. Став набагато економічніший, практичніший, сучасніший, але чомусь зовні далеко не просунувся.

Попередня стаття П’ять нових правил на дорозі
П’ять нових правил на дорозі
Китайський кросовер з баварським потенціалом
Наступна стаття Китайський кросовер з баварським потенціалом

Популярні новини