Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018

5 липня 2018

Продуктивний седан Jaguar XF продовжує конкурувати з BMW 5 Series, Cadillac CTS і Audi A6. Цього року до седана приєднався універсал, який компанія назвала Sportbrake. Так як і седан XF Sportbrake вражає дизайном і відчуттям ексклюзивності. Салон автомобілів традиційно британський з притаманною стриманістю та матеріалами найвищої якості. Що стосується силових агрегатів, то тут на покупця очікують декілька варіантів. Пару всім їм складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно задній, хоча може бути повним.

Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку продуктивного седану середнього розміру, який позиціонує найвищий рівень якості та вишуканості, автомобіль jaguar xf до ваших послуг. Універсал XF Sportbrake увібрав усе найкраще від продуктивного седану, трохи взявши від позашляховика, що змушує Volvo V90 Cross Country і Mercedes-Benz E-Class нервувати.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Репутація бренду стосовно створення безпроблемних автомобілів покращилася, але все одно не дотягує до рівня суперників. Тим, хто хоче отримати інтер’єр і екстер’єр, від яких очей не можна відвести, варто розглянути варіанти Lexus GS, BMW 5 Series та Infiniti Q70. Проблемою може стати не дуже розповсюджена дилерська мережа, до того ж, ціна jaguar xf не з найменших.

Нове у 2018 році

У поточному році базова модель седану може похвалитися новим 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном. Універсал Sportbrake приєднався до лінійки з 3.0-літровим V6 турбодвигуном і стандартним повним приводом. Перелік опцій поповнили функція відкривання багажного відділення жестом, 12.3-дюймова віртуальна приладова панель та інші допоміжні технології.

Враження від їзди

На ринку представлено чимало продуктивних седанів, які змусять вас посміхнутися після декількох годин за кермом. Але чи багато транспортних засобів запам’ятовуються на довго? Сучасний XF належить до числа тих, які залишають по собі слід. Так, модель з V6 двигуном на 380 кінських сил вразить блискавичним розгоном і неймовірною легкістю при включенні у потік транспорту. Управління не боїться жодного повороту, залишаючись при цьому чуттєвим до запитів водія. Адаптивна підвіска здатна компенсувати будь-які нерівності дороги. Автоматична восьмиступінчаста коробка передач працює плавно і безвідмовно, у разі необхідності водій може прийняти участь у переходах завдяки підрульовим пелюсткам. Серед режимів представлені Normal, Eco, Dynamic і Winter. Шанувальникам азартної їзди, скоріше за все, до смаку припаде режим Dynamic, хоча повсякденної плавності очікувати не варто. Технічні характеристики jaguar xf потішать багатьох.

Найкращі характеристики

Рівень технологій салону Jaguar помітно зріс, доказом тому стала мультимедійна система «InControl Touch Pro». Вона включає додаток для контролю функцій автомобіля та елементи управління як у смартфона.

Нинішні седан та універсал вражають строком повної гарантії, яка триває 5 років або 96.560 км. Цей пакет також покриває плановий ремонт, допомогу на дорозі та п’ятирічну з необмеженим пробігом гарантію для функцій «InControl Remote» і «Protect».

Детально про автомобіль Jaguar XF

Інтер’єр

Салону Jaguar XF не притаманна кричуща стилізація, замість цього покупцеві пропонується елегантна зрозумілість. Система «InControl Touch Pro» займає центральну позицію, пропонуючи більшість функцій на сенсорному дисплеї. Це могло б стати проблемою, але значна діагональ і зрозумілі іконки спрощують процес використання. Передні сидіння з підігрівом і охолодженням стануть чудовим місцем під час пересування на крейсерській швидкості та вразять підтримкою у моменти переходу на високі швидкості. Задні сидіння не поступаються рівнем комфорту.

Екстер’єр

Седан не сильно відрізняється від попередників, і це добре. Нинішні моделі позиціонують пізнаваний, базовий профіль з видовженим капотом і вкороченою задньою частиною. Решітка радіатора розташована вертикально для покращення аеродинамічних показників. Світлодіодні акценти головних фар виглядають сучасно і чудово підтримують загальну стилістику. Вентиляційні отвори переднього бамперу перенаправляють повітря над передніми колесами, зменшуючи опір та покращуючи економію. Новенький універсал Sportbrake має більш сміливу стилізацію.

Базова комплектація

Моделі XF мають хороший перелік оснащення, чого покупці і очікують від бренду класу люкс. Так, автомобіль постачається з двозонним клімат-контролем, круїз-контролем, електроприводом вікон, 8.0-дюймовою версією екрану «InControl», технологією стоп/старт, камерою заднього огляду та аудіосистемою «Meridian» на 12 динаміків. До баз також увійшли: система «Drive Control» від Jaguar з режимами управління, трьома позиціями пам’яті водійського сидіння і стартом без ключа. Модель Prestige додасть шкіряні сидіння з підігрівом і навігацію, топова модель R-Sport потішить декількома елементами зовнішнього декору, системою утримання смуги руху та іншим.

Опційне обладнання

Моделям XF S пощастило отримати двигун на 380 кінських сил. Опціями стали: система «InControl Touch Pro» з більшим сенсорним екраном, навігацією, жорстким накопичувачем та іншим. Доступними є передні і задні сенсори паркування, пакети «Comfort» і «Convenience», які подбають про наявність функції плавного зачинення дверей, підігріву і охолодження передніх сидінь та підігріву задніх. Пакет «Driver Assistance» додасть: адаптивний круїз-контроль, камери дистанції та функцію розпізнавання дорожніх знаків. Пакет «Luxury» включив замшеве оздоблення стелі.

Під капотом

У поточному році силова лінійка Jaguar потішить любителів потужності. Почнемо з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 250 кінських сил і 365 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 6.6 секунд, витрата пального у змішаному циклі становить 6.8 л/100км. З повним приводом показник розгону залишається незмінним, а витрати пального зростає до 6.9 л/100км. Наступним у списку йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 400 Нм. Розгін відбувається за 5.8 секунд, витрата пального перебуває на рівні 7.2 л/100км у змішаному циклі. Шибайголів потішить продуктивна модель S з 3.0-літровим V6 двигуном на 380 кінських сил і 450 Нм. Сотні седан з заднім приводом досягає за 5.3 секунди, витрата пального становить 8.3 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом витрата jaguar xf зростає до 8.6 л/100км у змішаному циклі. Дизель у лінійці jaguar xf теж присутній. Ним став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 180 кінських сил і 430 Нм. Йому пару може складати як шестиступінчаста механічна, так і восьмиступінчаста автоматична коробка передач. З першою і заднім приводом седан сотні досягає за 8.0 секунд, витрачаючи 4.3 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою і заднім приводом розгін відбувається за 8.1 секунду, витрата пального становить 4.3 л/100км. З приводом на всі колеса відмітки у 100 км/год автомобіль домчить за 8.4 секунди, витративши 4.9 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018