Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017

22 грудня 2017

Продуктивний седан Jaguar XF вибагливим клієнтам пропонує унікальний спосіб виділитися на переповненому паркінгу поруч з BMW, Mercedes-Benz і Audi. З одночасно елегантною та агресивною стилізацією, XF дійсно вражає, зберігаючи традиційні елементи дизайну Jaguar, які неможливо переплутати з іншим брендом. Салон седану не такий просторий як у Audi A6 або Cadillac CTS, але проста конфігурація та високоякісні матеріали створюють спокійне та зрозуміле оточення. Потужні двигуни, включно з новою дизельною турбоверсією, доповнюються восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та доступним повним приводом, що допомагає Jaguar XF утримувати позицію у перенасиченому сегменті.

Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2017

Вам сподобається  

Якщо Ви шукаєте продуктивний, вишуканий седан середнього розміру, здатний виділитися на фоні чисельних моделей BMW, Audi та Mercedes-Benz, сучасний Jaguar XF саме те, що треба. Вражаюча динаміка та традиційна, британська стилізація стали подвійним ударом, якому важко протистояти.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо Ви бажаєте отримати безпроблемний автомобіль, творіння Jaguar, хоча і стало кращим, не досягло рівня Lexus, Infiniti або Acura. Стриманий салон XF може відвернути покупців, зосереджених на стилі.

Нове у 2017 році

Великою новиною поточного року стала поява 2.0-літрового чотирьохциліндрового дизельного турбодвигуна. При 180 кінських силах та 430 Нм відносно невеликий двигун обіцяє економію на рівні 4.3 л/100км у змішаному циклі.  

Враження від їзди

Немає сумніву, що майже кожен продуктивний седан приносить задоволення від їзди, але лише декілька з них настільки дбають про водійський досвід як Jaguar XF. З бензиновим V6 турбодвигуном на 380 кінських сил під капотом спортивний XF спалює кілометр за кілометром, не боячись крутих поворотів. А завдяки адаптивній підвісці, седан чудово пристосовується до різноманітних умов. Автоматична коробка передач швидко реагує як в індивідуальному порядку, так і на запит підрульових пелюсток. Водій може обрати Normal, Eco, Dynamic і Winter режим. Інтерфейс управління трохи спантеличує, але система чудово працює. У режимі Dynamic підвіска стає жорсткішою, за рахунок чого підвищується продуктивність седану, хоча деяким водіям її робота може здатися різкою.

Найкращі характеристики

Якщо колись інформаційно-розважальна система Jaguar залишала бажати кращого, то завдяки «InControl Touch Pro» автовиробник вирвався в лідери. Зручним інтерфейсом можна керувати за допомогою жестів, до того ж, існує спеціальний додаток, через який є можливість контролювати функції автомобіля.

Постійно покращуючи якість, Jaguar запропонувала найкращу у класі, повну гарантію на п’ять років або 96.560 км пробігу.  

Детально про новий Jaguar XF

Інтер’єр

Салон розкішного Jaguar XF позбавлений зайвого пафосу. Замість цього інтер’єр позиціонує хромовані акценти та елегантний дизайн. Центральну позицію займає інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro, яка більшість функцій виводить на сенсорний інтерфейс. Це могло б стати проблемою, але великий екран і зрозумілі іконки полегшують використання. Сидіння з функціями охолодження і підігріву пропонують комфорт у тривалих подорожах і гарантують надійну фіксацію при виконанні маневрів. Задні пасажири отримають вдосталь особистого простору. Усі, хто знаходиться у салоні зможуть насолодитися неймовірним затишком.

Екстер’єр

Стилізація поточних моделей не сильно відрізняється від оригіналу, і це добре. Нинішнє покоління зберегло традиційний профіль, в той час, як видовжений капот та вкорочене багажне відділення підкреслюють задньопривідну конфігурацію. Решітка радіатора покращує аеродинаміку і підкреслює сімейну спорідненість Jaguar. Світлодіодні акценти головних фар додають сучасного вигляду, а вентиляційні отвори у передньому бампері над колесами зменшують опір та покращують економію.

Базова комплектація

Седан виправдовує приналежність до лакшері сегменту, пропонуючи пристойний перелік оснащення. Покупець стовідсотково отримає: двозонний клімат-контроль, круїз-контроль, електропривод вікон та решту очікуваних елементів. Окрім іншого, у нових седанах присутні: інформаційно-розважальна система InControl з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, технологія старт/стоп, задня камера паркування та аудіосистема Meridian на 12 динаміків. Стандартними для моделей Jaguar стали: режими управління, функція пам’яті водійського сидіння та кнопкове запалювання. Моделі середнього рівня постачаються зі шкіряними сидіннями з підігрівом та системою навігації. Топовим моделям R-Sport додадуть: специфічні елементи екстер’єру, систему утримання смуги руху та інше.

Опційне обладнання

Моделі XF S постачаються з двигуном на 380 кінських сил. Окремою опцією стала інформаційно-розважальна система InControl Touch Pro з більшим екраном, навігацією та набором функцій. Доступні передні і задні сенсори. Пакети додадуть: функцію плавного закривання дверей, функції охолодження і підігріву усіх сидінь. Пакет «Driver Assistance» подбає про наявність: круїз-контролю, камери наближення об’єкту та функції розпізнавання дорожніх знаків. Пакет «Luxury», окрім іншого, потішить замшевою стелею.

Технічні характеристики Jaguar XF 2017 року

На розсуд покупця представлені бензиновий і дизельний двигуни. 3.0-літровий V6 бензиновий турбодвигун потішить 380 кінськими силами та 450 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. З таким силовим агрегатом під капотом седан розганяється за 5.3 секунд. Привід при цьому на задні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 11.7 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 8.3 л/100км у змішаному циклах. Новий 2.0-літровий чотирьохциліндровий дизельний турбодвигун має 180 кінських сил та 430 Нм. З тією ж автоматичною коробкою автомобіль розганяється за 8.1 секунд. Витрата пального становить 5.1 л/100км у місті, 3.8 л/100км за його межами і 4.3 л/100км в середньому. Моделі з обома двигунами можна доповнити системою повного приводу, стандартно привід на задні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017
Огляд тест-драйву: Jaguar F-Type 2017
Огляд тест-драйву: Audi R8 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2017