Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018

6 липня 2018

Перебуваючи у другому поколінні, Chevrolet Cruze це популярний, економний і компактний седан і спортивний хетчбек. Стандартним став 1.4-літровий двигун на 153 кінських сили. У пару йому дісталася шестиступінчаста механічна коробка передач, хоча кращого рівня економії можна досягти з автоматичним аналогом. Як альтернатива пропонується 1.6-літровий дизельний двигун на 137 кінських сил. У даному випадку, окрім шестиступінчастої механічної коробки, передбачена дев’ятиступінчаста автоматична.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018

Вам сподобається

Автомобіль chevrolet cruze вам сподобається, якщо ви шукаєте зручний, економний і компактний седан або хетчбек з доступними технологіями безпеки типу моніторингу сліпих зон і попередження про можливе зіткнення.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Усі моделі Cruze мають привід на передні колеса, тому бажаючим отримати повний привід, варто розглянути варіант Subaru Impreza. Водіям, які полюбляють динамічну їзду, краще поглянути в сторону Mazda3, Honda Civic і Ford Focus.

Нове у 2018 році

Минулого року седан chevrolet cruze отримав доступ до більшого переліку технологій. До лінійки приєднався хетчбек. Як опцію запропонували дизельний двигун. У поточному році компанія потішила появою дизельного двигуна для хетчбека.

Враження від їзди

Плавний, затишний і зручний Cruze цілком підходить для пересування по місту і не підведе під час тривалих поїздок по шосе. Добре, що на ринку представлені компактні седани, здатні витримувати тривалі дистанції по шосе, ще краще, що Cruze належить до їх числа. При потребі можна доповнити базу автомобіля системою попередження про можливе зіткнення, системою утримання смуги руху та іншими технологіями, щоправда, адаптивний круїз-контроль не доступний взагалі. 1.4-літровий чотирьохциліндровий двигун радує плавністю і тишею. Потужності у нього менше, ніж у деяких суперників, але Cruze не відчувається повільним. Стандартно він компонується шестиступінчастою механічною коробкою, хоча більшою популярністю користується автоматична версія. З більшими колесами автомобілю легше справлятися з крутими поворотами. Нажаль, такого відчуття керма, як у Mazda3, відчути не вдасться. Загальні технічні характеристики chevrolet cruze потішать атмосферою комфорту.

Найкращі характеристики

Технологія «Teen Driver» стежить за керуванням молодого водія і надсилає повідомлення його батькам. У батьків є можливість виставити обмеження швидкості та, навіть, рівня гучності аудіосистеми.

Інформаційно-розважальна система «MyLink» вважається однією з найкращих зі швидкою реакцією, зрозумілою графікою та інтуїтивним у використанні сенсорним інтерфейсом. Стандартно діагональ екрану становить 7.0 дюймів, хоча її можна збільшити до 8.0 дюймів. Система пропонує: постійну точку Wi-Fi, Bluetooth, активацію голосом і Apple CarPlay/Android Auto.

Детально про автомобіль Chevrolet Cruze

Інтер’єр

Так само як і екстер’єр, салон chevrolet cruze відрізняється молодіжною, привабливою стилізацією без надмірною показовості. Сидіння пропонують хорошу підтримку, а елементи управління розміщені в зоні досяжності. Позаду місця менше, ніж у Honda Civic, але всередині дійсно розмістяться п’ятеро людей. При семи дюймах центральний сенсорний дисплей теж вважається хорошою пропозицією для класу. З опційним восьмидюймовим дисплеєм можна розраховувати на більшу кількість функцій. Багажник chevrolet cruze вміщує 0.5 м3 з розкладеними задніми сидіннями і 1.3 м3 зі складеними у кузові хетчбек.

Екстер’єр

Привабливий Cruze сильно нагадує гібрид Chevy Volt. Автомобілі приблизно одного розміру, мають пропорційний профіль зі стрімкою лінією даху і видовженими пропорціями. Між тим, у лінійці виділяється хетчбек на п’ять дверей, який виграв від європейської стилізації, більш масивної задньої частини та інтегрованого спойлера. Попереду передбачені збільшена решітка радіатора та симпатичні денні ходові вогні. Як опція пропонуються 18 і 19-дюймові колеса.

Базова комплектація

Базова модель Cruze L пропонується з механічною коробкою передач, інформаційно-розважальною системою «MyLink» з 7.0-дюймовим екраном, Android Auto/Apple CarPlay, камерою заднього огляду, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, вбудованою 4G LTE та аудіосистемою на 4 динаміки. Модель LS не тільки пропонує автоматичну коробку передач, але додає краще кермо і підлокітники. Комплектації chevrolet cruze у кузові хетчбек починаються з LT, яка пропонує кращу аудіосистему та елементи управління на рульовому колесі.  

Опційне обладнання

Топовою моделлю седану стала LT з вибором коробки передач, пакетом «24/7 Promise», аудіосистемою на 6 динаміків, круїз-контролем, 16-дюймовими колесами та елементами управління на кермі. Незалежно від кузова найвищий щабель займає Premier зі шкіряною обшивкою, підсвіченими аксесуарними дзеркалами і покращеною задньою підвіскою. До загального переліку опцій увійшли: аудіосистема «Bose», люк даху, навігація, бездротова зарядка телефону, моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху та попередження про можливе зіткнення.

Під капотом

Базовий 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 153 кінських сили і 240 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін відбувається за 8.1 секунду. Витрата пального перебуває на рівні 8.3 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському та 7.3 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою на шість передач седан розженеться за 8.7 секунд, витративши 6.9 л/100км у змішаному циклі. Дизельний 1.6-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 137 кінських сил і 325 Нм. З шестиступінчастою механічною коробкою розгін відбувається за 9.2 секунди, витрата пального становить 6.4 л/100км у змішаному циклі. З автоматичною коробкою передач на дев’ять ступенів автомобіль витрачає стільки ж. Привід у всіх Cruze на передні колеса.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018
Огляд тест-драйву: Jaguar XF 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018